Cuci, o comună în continuă dezvoltare

Distribuie pe:

Comuna Cuci, aflată în permanentă dezvoltare și modernizare, are în pregătire noi proiecte de investiții aflate în diferite faze de implementare. Pentru început vom trece în revistă realizările Primăriei Cuci din 2020 încoace. Este vorba de o serie de lucrări realizate din bugetul local, cum ar fi: reabilitare trotuare în localitatea Dătășeni, reparații curente la acoperișul Școlii din Petrilaca, reparația drumului comunal DC 87 care face legătura între satele Cuci și Petrilaca, amenajarea unei magazii la Școala Gimnazială Cuci, construirea unei magazii pentru material antiderapant, reparația trotuarelor din satele Cuci și Dătășeni. Tot în perioada 2020-2022, prin finanțare PNDL II au fost modernizate străzile din Petrilaca, Orosia și Dătășeni. Trebuie să menționăm și serviciile de înregistrare sistematică a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, lucrări finanțate cu bani de la Guvern și care au o însemnătate majoră pentru dezvoltarea ulterioară a localității și a bunăstării locuitorilor ei.

Primarul comunei Cuci, Ilie Șuta, ne-a prezentat și proiectele aflate în derulare în această perioadă. Este vorba despre implementarea transpunerii Planului Urbanistic General aprobat în format GIS, implementarea unor sisteme digitale pentru îmbunătățirea serviciilor publice (finanțat prin PNRR). Aflat în faza de semnare a contractului de finanțare, prin PNRR, urmează implementarea proiectului de modernizare a iluminatului public în comună.

Două proiecte de mare anvergură care vor fi finanțate prin “Anghel Saligny”, aflate acum în faza DALI (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) sunt înființarea rețelelor de alimentare cu apă în localitățile Dătășeni și Petrilaca și modernizarea și reabilitarea DC 87 Cuci - Petrilaca.

Primarul Ilie Șuta spune că instituția pe care o conduce a depus spre finanțare prin PNRR două cereri privind înființarea sistemului public inteligent pentru procesarea apelor uzate din comună și pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Cuci. Cele două cereri se află, la ministerul dezvoltării, în evaluare. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu