Președintele american Joe Biden a cerut din nou Congresului să interzică puștile de asalt, la o zi după un masacru comis într-un centru comercial din Texas, potrivit AFP

Distribuie pe:

“Cer din nou Congresului să adopte o lege care să interzică puștile de asalt și încărcătoarele cu mare capacitate, cu instituirea unei verificări a antecedentelor judiciare și psihiatrice. Cer o reglementare sigură asupra armelor. Cer să se pună capăt imunității fabricanților de arme”, a afirmat Biden într-un comunicat.

“O voi semna imediat”, a afirmat el.

“Avem nevoie de mai multe acte și cât mai repede pentru a salva vieți”, a subliniat președintele SUA.

“Prea multe familii au scaunele goale în jurul mesei lor. Membrii republicani ai Congresului nu pot continua să răspundă acestei epidemii cu o ridicare din umeri. Gândurile și rugăciunile trimise pe Twitter nu sunt suficiente”, a denunțat Joe Biden.

Sâmbătă după-amiază, un bărbat înarmat a deschis focul într-un centru comercial din regiunea Dallas, în statul Texas, ucigând opt persoane și rănind multe altele înainte de a fi el însuși ucis.

Printre victime figurează și copii, potrivit președintelui.

Joe Biden a denunțat un “act de violență fără sens” și a ordonat coborârea în bernă a drapelelor deasupra Casei Albe și a clădirilor publice federale și militare ca omagiu adus victimelor.

SUA, unde masacrele se produc cu regularitate, înregistrează mai multe arme individuale decât locuitori.

Apelul lui Joe Biden are puține șanse să ducă la o interzicere a acestui tip de arme de către Congres. Republicanii, care controlează Camera Reprezentanților, i se opun cu vehemență. (Agerpres)

Lasă un comentariu