Dr. Tiberiu Bățagă: Dorim să înființăm un centru de excelență FIFA la Târgu Mureș

Distribuie pe:

Organizatorul Cursului Internațional de Ortopedie arthroms.ro de la Târgu Mureș, profesor universitar doctor Tiberiu Bățagă, șeful Clinicii de Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, susține că date fiind recunoașterile internaționale ale centrului medical mureșean, există discuții avansate pentru înființarea unui centru de excelență FIFA, primul din această parte a Europei.

În acest sens, la cea de-a opta ediție a Cursului Internațional de Ortopedie arthroms.ro, care a debutat, miercuri, la Târgu Mureș, sub patronajul ESSKA (Societatea Europeană pentru Traumatologie Sportivă, Chirurgia Genunchiului și Artroscopie) și ICRS (Societatea Internațională pentru Regenerarea Cartilajelor și Prezervarea Articulațiilor), participă și o serie de reprezentanți ai Federației Române de Fotbal.

“Viitorul sună bine, cu condiția ca toți cei care sunt în zona de administrație și în zona de suport a Ministerului Sănătății să sprijine aceste lucruri, pentru că altfel este foarte, foarte greu (...) Nu cerem foarte mult, doar faptul ca tot ce s-a construit să fie sprijinit și să putem să ducem mai departe lucrurile împreună cu UMFST Târgu Mureș. Până la urmă, direcția pe care ne îndreptăm prin aceste recunoașteri internaționale - ESSKA, ICRS și urmează ISAKOS (International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine) - este de a înființa un centru de excelență FIFA la Târgu Mureș. Avem toate aceste recunoașteri internaționale, este o echipă de valoare și avem sprijinul UMFST, al domnului rector, profesorul Azamfirei. Dar ceea ce este cel mai important este faptul că Târgu Mureșul ar putea să fie în Europa Centrală singurul centru care, dată fiind această recunoaștere a celor trei societăți, va fi piesa de schimb în care vom juca pe toate planurile, și în domeniul cercetării, și în domeniul educației”, a susținut dr. Tiberiu Bățagă, preluat de Agerpres.

În pregătirea centrului de recuperare FIFA, doctorul Bățagă a spus că a fost înființat un departament special de inovare tehnologică și educație, care va prelua o serie de aspecte mai ales în zona de cercetare și de educație în Ortopedie și Traumatologie.

“Probabil se va înființa în 2-3 ani maximum, pentru că sunt niște posibilități pe care le avem. La Cursul Internațional de Ortopedie sunt și doi participanți de la Federația Română de Fotbal care au venit tocmai pentru a discuta despre unele aspecte, legate de o astfel de inițiativă și eu sper că vom avea sprijinul pentru realizarea acestui obiectiv (...) Eu sunt convins că până la urmă toți vor înțelege că brandul important al acestui județ este medicina și eu sunt convins că dacă ne dăm mâna, vom reuși să facem acest centru”, a mai afirmat dr. Tiberiu Bățagă.

Lasă un comentariu