La Târgu Mureș - O zi a reflecțiilor și aducerii-aminte

Distribuie pe:

Instituția Prefectului - Județul Mureș, Garnizoana Târgu Mureș, cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu Mureș și al Consiliului Județean Mureș, au organizat ieri, 10 mai, ceremonia militară dedicată sărbătoririi zilelor de 9 și 10 mai - o triplă sărbătoare, marcând Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat a României și Ziua Victoriei Națiunilor Unite.

Evenimentul, care a avut loc la Cimitirul Eroilor din municipiu, a cuprins o slujbă religioasă, alocuțiuni ale reprezentanților administrației publice locale și județene, depunere de coroane de flori și o scurtă defilare a gărzii de onoare.

Despre tripla semnificație a zilelor de 9 și 10 mai au vorbit: Mihaela Cărăbineanu, de la Arhivele Naționale Mureș, Alexandru Gyorgy, viceprimar al Municipiului Târgu Mureș, Ovidiu Georgescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, Nicolae-Florin Pălășan, subprefect al județului.

Alocuțiunile rostite au relevat, în esență, însemnătatea unui moment de adâncă reflecție și de aducere - aminte a faptelor și evenimentelor din istoria trecută și recentă a României și, implicit, a Europei, care au marcat evoluția acestora pe scena politică, economică și militară a lumii, confirmând atașamentul pentru pace și pentru valorile universale - libertatea, democrația, unitatea, solidaritatea.

Reamintim că, la 10 mai, începând din 2022, este sărbătorită Ziua Independenței Naționale a României, în urma adoptării Legii nr. 189 din 8 iulie 2021. Propunerea legislativă privind sărbătorirea zilei de 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a României a fost inițiată de senatori și deputați PNL. (I.S.)

Ileana Sandu Foto: Iosif Trif

Lasă un comentariu