Performanțe ale sportivilor mureșeni - Sport Club Dimas Târgu Mureș, prezent pe toate treptele podiumului la Campionatele Naționale de Judo 2023

Distribuie pe:

Sportivii cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, legitimați la Sport Club Dimas Târgu Mureș, au participat, zilele trecute, la Finala Campionatului Național de Judo 2023, care a avut loc la Arad, pentru categoriile de vârstă U15 și U13.

Au deschis competiția, sportivii U15 (născuți în 2009-2010), într-un foarte solicitant concurs, cu participarea a 389 de judoka, legitimați la 93 de cluburi sportive din întreaga țară.

Ciumaș Adelina, care va împlini 13 ani în luna august, luptând la un nivel superior de vârstă în cadrul categoriei 32 kg, și-a dominat clar toate adversarele, câștigând înainte de limită toate meciurile și devenind anul acesta, dublă campioană națională, după ce, în urmă cu o lună, la Sibiu, cucerea medalia de aur la categoria ei de vârstă, U14. Adelina adună astfel, în palmaresul ei, cel de-al patrulea titlu de campioană națională, aceasta fiind răsplata pentru munca, talentul și ambiția care o caracterizează.

Băltățanu Iannis, care a împlinit de curând 14 ani, devine vicecampion național la categoria “greilor”, +73 kg, în urma unor meciuri solicitante, spectaculoase și pline de emoții. Munca și seriozitatea lui Iannis, antrenamentele zilnice intense, atât alături de colegii din grupa de performanță, cât și de veteranii cu care se antrenează de 2 ori pe săptămână. Este impresionant să vezi un copil de 14 ani ținând piept - uneori chiar învingându-i - unor bărbați în toată firea, cu ani mulți de experiență în spate, iar câțiva dintre ei cântărind bine peste 100 de kilograme. Dar, colegii veterani, au fost cei care l-au ajutat constant cu sfaturi, încurajări și mai ales oferindu-se pe post de “manechine” pentru proiectări și adversari la randori (luptă de antrenament), gemând și icnind la fiecare contact cu salteaua. Toate acestea au dat roade sâmbătă, când medalia de argint a strălucit nu doar la gâtul sportivului, ci în inimile tuturor susținătorilor lui.

Deși nu foarte experimentat (face judo doar de 2 ani și jumătate), Huza Cosmin a urcat pe treapta a treia a podiumului, la categoria 46 kg, practicând un judo inteligent, calculat și precis. În ziua în care a împlinit 13 ani și-a făcut cel mai frumos cadou posibil: o medalie de bronz la Campionatul Național U15. La Mulți Ani, Cosmin!

În urma acestor rezultate excepționale, Sport Club Dimas a câștigat un bine-meritat loc 7 în clasamentul cluburilor din țară, din 93 de cluburi participante. Deși nu este un club de anvergură și este 100% privat, Sport Club Dimas a concurat de la egal la egal cu celelalte cluburi, unele dintre ele vechi și titrate, foarte potente din punct de vedere financiar, cât și al infrastructurii, având baze sportive bine dotate, colective tehnice profesioniste (mai mulți antrenori, preparatori fizici, psihologi sportivi, kinetoterapeuți etc), printre numele “grele” aflându-se Dinamo, Steaua, Rapid, plus “Centrele de excelență” de la Cluj și Pitești și multe alte cluburi sportive școlare, municipale și universitare, care primesc un sprijin consistent de la ministerele de resort.

Acești judoka ambițioși, harnici și talentați ai clubului Dimas Târgu Mureș, sub îndrumarea celui mai cunoscut și titrat antrenor de judo din orașul nostru (demn urmaș al sensei-ului său, fostul mare sportiv și antrenor Csép Dezsö, care și astăzi, la 75 de ani, se antrenează și mai participă la concursurile de veterani), vor reprezenta România la Campionatele Balcanice de Judo, weekend-ul viitor (27-28 mai) competiție desfășurată în capitala Muntenegrului, Podgorica.

Campionatul Balcanic U15 este cea mai importantă competiție oficială pentru această categorie de vârstă.

Le ținem pumnii sportivilor și antrenorului lor, să ne reprezinte cu mândrie orașul, județul și țara, în lumea judo-ului balcanic.

Duminică, 21 mai, a fost rândul juniorilor din categoria U13 să-și arate forța pe tatami. De această dată, s-au înscris în competiție 353 de sportivi, legitimați la 88 de cluburi.

Gyarmati Paul, la 42 kg, și Băltățanu Patrick, la 55 kg, au luptat în categoriile lor, însă lipsa de experiență în competiții de asemenea anvergură și-a spus cuvântul, aceștia nereușind să ajungă în lupta pentru medalii.

Ferenczi Larisa, la 48 kg, a devenit campioană națională, în urma unor meciuri grele, luptate până în ultimul minut, dar unde talentul, forța și ambiția sportivei noastre au fost decisive. Larisa a intrat, de asemenea, în lotul național al României, urmând să ne reprezinte la Campionatul Balcanic de juniori U13, care va avea loc în 17 și 18 iunie, la Sibiu.

Felicitări, copii, felicitări și multe mulțumiri, Sensei

Remus Dima!

Forța DIMAS Târgu Mureș!

Lasă un comentariu