Performanțe ale sportivilor mureșeni - Sezon excelent pentru tanara judoka Adelina Ciumas de la Sport Club Dimas

Distribuie pe:

Adelina Ciumaș are în palmares, la numai 13 ani (pe care îi va împlini anul acesta, în luna august) peste 60 de medalii, majoritatea de aur, și doar două - trei de argint. A fost un sezon excelent pentru tânăra judoka de la Sport Club Dimas, campioană balcanică la Podgorica. ,,La sfârșitul lunii trecute a simțit prima dată fiorii care te străbat la auzul intonării imnului țării tale, când stai pe treapta cea mai înaltă a podiumului de premiere, iar privirea întregii săli este ațintită asupra ta! S-a întamplat la Podgorica, Muntenegru, unde a avut loc Campionatul Balcanic de Judo dedicat sportivilor U15. Acolo, în limitele categoriei 32 kg, Adelina și-a dominat clar adversarele, toate meciurile fiind finalizate înainte de limită, prin folosirea unor tehnici de proiectare spectaculoase. Victoria ei este cu atât mai valoroasă cu cât a obținut-o în primul an al categoriei de vârstă, la anul putând să-și apere titlul în cadrul aceleiași categorii, U15. Astfel, dupa cele doua titluri naționale și ,,bronzul” cucerit la Cupa Budapesta, cea mai importantă competiție europeană dedicată copiilor și juniorilor, Adelina își adjudecă anul acesta și titlul de campioană balcanică”, precizau reprezentanții Sport Club Dimas.

La tragerea la sorți Băltățanu Iannis, la +73 kg nu a fost foarte norocos: în seria lui s-au aflat doi adversari valoroși, care au și cucerit medaliile de aur și bronz, cealaltă serie fiind câstigată de un adversar accesibil, dar… mai norocos la tragerea la sorți! Astel, Iannis rămâne cu titlul de vicecampion național, câștigat la Arad în urmă cu  două  săptămâni, dar și cu dorința arzătoare de a demonstra în viitor că este unul dintre cei mai promițători juniori ai țării.

Campionatul Balcanic de Judo

 Campionatul Balcanic de Judo rezervat sportivilor U13 va avea loc în perioada 16-18 iunie, la Sibiu. Orașul nostru va fi reprezentat de Ferenczi Larisa care, la categoria 48 kg, va încerca să demonstreze că nu a cucerit întâmplător titlul de campioană națională, tot la Arad.

Adelina, Iannis, Larisa, alături de alți sportivi valoroși, se antrenează la Sport Club Dimas din Târgu Mureș, sub îndrumarea antrenorului Remus Dima. Munca dură, zilnică, ambiția și dorința de a reuși, i-au adus în postura de a fi printre cei mai buni judoka din țară, visul lor fiind acela de a reprezenta clubul, orașul și țara la cele mai importante competiții internaționale.

Felicitari sportivilor pentru frumoasele rezultate obținute și în acest an! Le dorim mult succes în continuare!  Și profesorul lor, sensei Remus Dima, a fost felicitat de părinții sportivilor pe care îi antrenează pentru munca excelentă pe care o face cu copiii, ale cărei rezultate se reflectă în rezultatele obținute!

B.O.

Lasă un comentariu