Ieri, Prima zi de pescuit după prohibiție

Distribuie pe:

Ieri, de la primele ore ale dimineții, pescarii amatori din Târgu Mureș au luat cu asalt malul râului Mureș, în prima zi de deschidere a sezonului de pescuit.

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Mureș a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj adresat pescarilor mureșeni prin care îi îndeamnă să aibă răbdare, având în vedere faptul că la punctele de încasare a cotizațiilor în aceste zile s-a creat aglomerație.

Ieri, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș a transmis un comunicat de presă referitor la constatările jandarmilor în perioada de prohibiție la pescuit. Conform documentului, în perioada 9 aprilie - 7 iunie a fost prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial, în habitatele piscicole naturale. “În această perioadă, în mod individual și în cooperare cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi MUREȘ au fost întreprinse mai multe acțiuni punctuale de verificare a respectării Ordinului nr. 10/235/2023, în cadrul cărora au fost constatate peste 60 de contravenții și aplicate amenzi în valoare de aproximativ 9.000 de lei”.

Le dorim tuturor pescarilor mureșeni fire întinse!

Lasă un comentariu