Aplicație privind riscurile consumului de droguri

Distribuie pe:

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, alături de specialiști cu renume în combaterea dependenței de droguri lansează o aplicație în care tinerii vor găsi informații necesare privind riscurile consumului de substanțe interzise și sfaturi pentru consumatorii care vor să scape de dependență, informează ministrul de resort, Gabriela Firea. Sfaturile vor veni de la specialiști care s-au confruntat cu nenumărate astfel de cazuri. Aplicația poate fi, de asemenea, un ghid util și pentru părinții care vor să afle simptomele specifice consumului diverselor tipuri de droguri, precum și măsurile pe care le pot lua.

Gabriela Firea (sursa - pagina oficială a ministerului): “Copiii sunt expuși zilnic unor informații extrem de periculoase și ei nu pot distinge mereu răul de bine, cu atât mai mult atunci când își aleg modele nu tocmai potrivite.

Un artist din generația nouă, urmărit de sute de mii de tineri, a făcut publică rețeta unui cocktail de droguri care a ucis de-a lungul timpului mai multe vedete din întreaga lume. Chiar a povestit propria experiență cu substanțele interzise, fără să se gândească o secundă că unii tineri i-ar putea urma exemplul, în loc să se ferească. S-a mirat cu voce tare că a reușit să trăiască, dar nu a arătat vreo urmă de regret și nu i-a sfătuit pe ascultători să nu-i urmeze exemplul. Să anunți rețeta unuia dintre cele mai periculoase cocktailuri de droguri nu are nicio explicație!

Este cutremurătoare această iresponsabilitate de a lansa în mediul virtual informații care pot pune în pericol viața atâtor copii. Cu atât mai mult când, în România, cifrele sunt alarmante: unul din zece tineri a consumat măcar o dată substanțe interzise și există peste un milion de consumatori ocazionali.

Copiii și adolescenții trebuie să înțeleagă că drogurile înseamnă, de foarte multe ori, moarte. Că provoacă dependență și că renunțarea la aceste substanțe este un proces dureros și de durată. Comunicarea este, de multe ori, singura soluție”.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu