Misiunile pompierilor mureșeni din perioada 9 -12.06.2023

Distribuie pe:

Pompierii mureșeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul județului Mureș.
Din data de 9 iunie a.c, până în dimineața zilei de azi, 12 iunie, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 220 situații de urgență, după cum urmează: 2 incendii, 2 accidente rutiere, o intervenție în urma fenomenelor meteo periculoase, 9 alte situații de urgență și 206 misiuni medicale SMURD.

De asemenea, în perioada de referință, specialiștii Inspecției de Prevenire au derulat 4 misiuni de control, precum și 5 acțiuni de educare și informare preventivă la obiectivele din zona de competență, cu scopul identificării și înlăturării potențialelor cauze de incendiu și a altor nereguli specifice.

Dintre cele mai importante misiuni, amintim:

  • Sâmbătă, 10 iunie, în jurul orei 19.00, pompierii Detașamentului Târgu Mureș au intervenit la un accident rutier produs între localitățile Văideiu și Petea, în care a fost implicat un singur autoturism, răsturnat în afara părții carosabile. La fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de stingere, un echipaj de descarcerare, o ambulanță SMURD C1 - Terapie Intensivă Mobilă și o ambulanță SMURD B2, precum și elicopterul SMURD. Ajunse la fața locului, echipajele au intervenit prompt pentru extragerea conducătorului auto, rămas încarcerat în autoturism, care a fost preluat în stare gravă (cod roșu

medical) de echipajele medicale. În urma aplicării protocolul specific, victima de sex masculin a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportată ulterior la UPU Târgu Mureș de elicopterul SMURD. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii incendiilor.

  • Duminică, 11 iunie, în jurul orei 23.00, echipajele Detașamentului Târgu Mureș ce încadrau două autospeciale de stingere, o autoscară mecanică de lucru și salvare de la înălțimi, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD au fost solicitate să intervină în municipiul Târgu Mureș, în urma producerii unui incendiu în bucătăria unui apartament situat pe strada Mioriței. La fața locului s-a constatat faptul că incendiul s-a manifestat la un aparat de gătit, cu degajări de fum, fiind lichidat de către proprietar până la sosirea echipajelor de stingere. Proprietarul, în vârstă de 49 de ani, a fost preluat de echipajul SMURD, suferind intoxicație cu fum, fiind transportat ulterior la UPU Târgu Mureș pentru îngrijiri suplimentare. Pompierii au acționat pentru ventilarea încăperilor inundate cu fum, respectiv pentru cercetarea zonei în vederea identificării eventualelor focare rămase aprinse.
  • Ieri dimineață, în jurul orei 09:00, pompierii Detașamentului Târgu Mureș au intervenit cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD în urma producerii unui accident rutier între două autoturisme, pe strada Livezeni din municipiul Târgu Mureș. În urma coliziunii autoturismelor o victimă care a suferit leziuni (cod galben me-dical) a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la UPU Târgu Mureș pentru investigații și îngrijiri medicale suplimentare. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii incendiilor.
    De asemenea, în această perioadă au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului Ro-Alert privind prezența unor animale periculoase în zone locuite din municipiul Târgu Mureș, respectiv din localitatățile Corunca și Livezeni, dar și o avertizare privind pericolul de inundații în zonele de incidență a codului portocaliu de precipitații abundente.
    Informații despre modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea diverselor tipuri de situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

ISU Mureș, activități de Ziua Informării Preventive

În vederea dezvoltării comportamentului preventiv și al consolidării nivelului de conștientizare a cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor privind utilizarea coșurilor de fum, a instalațiilor electrice sau de gaze, precum și a regulilor de comportare specifice oricărei situații de urgență, ISU Mureș organizează, în data de 13.06.2023, o activitate de informare de mare amploare, cu ocazia zilei de MARȚI 13, recunoscută la nivel național ca ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE. Astfel, personalul ISU Mureș va desfășura activități de informare și educare preventivă în 3 puncte de informare fixe, mai exact în Piața Trandafirilor din municipiul Târgu Mureș și centrele comerciale Shopping City și Promenada Mall. De asemenea, cetățenii județului Mureș sunt așteptați astăzi, 13.06.2023, în intervalul orar 10.00-16.00, în toate subunitățile ISU Mureș, pentru lecții deschise privind comportamentul și măsurile care trebuie adoptate în diferite situații de urgență, cu ocazia Zilei Porților Deschise.

Compartiment Informare și Relații Publice ISU Mureș

Lasă un comentariu