Incidentul feroviar din Sighișoara: Impiegatul de mișcare, sancționat cu 15.000 de lei. Trenurile implicate nu transportau materiale periculoase, ci bușteni, respectiv ciment

Distribuie pe:

Impiegatul de mișcare care era de serviciu la momentul producerii incidentului feroviar din gara Sighișoara a fost sancționat cu o amendă în valoare de 15.000 de lei, deoarece nu a anunțat producerea incidentului, informează luni Autoritatea de Siguranță Feroviară Română (ASFR).

“La data de 02.06.2023, cu ocazia inspecției de stat efectuată de Autoritatea de Siguranță Feroviară Română (ASFR) la stația CF Sighișoara, în vederea stabilirii cauzelor care au condus la neavizarea de îndată a incidentului feroviar produs la data de 08.06.2023, s-a constatat faptul că impiegatul de mișcare de serviciu la momentul producerii incidentului nu a respectat prevederile art. 22, alin. (4) din Anexa la HG 117/2010, în sensul că nu a avizat producerea acestui incident feroviar. Pentru nerespectarea acestor prevederi, acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 15.000 de lei”, precizează Autoritatea.

La rândul său, CFR SA a informat, tot luni, referitor la incidentul din gara Sighișoara, că primul responsabil care trebuia să-i avizeze telefonic pe șeful de stație și regulatorul de circulație al Regionalei CF Brașov era impiegatul de mișcare, care nu a avizat incidentul, acesta fiind cercetat disciplinar pentru neavizare și neîndeplinirea obligațiilor de serviciu.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate de Revizoratul Regionalei Brașov s-a constatat faptul că mecanicul trenului GFR a fost testat cu aparatul etilotest la intrarea în serviciu, în Depoul Brașov, testare efectuată chiar de personalul operatorului privat.

În ceea ce privește marfa transportată de cele două trenuri private de marfă, CFR SA menționează că acestea nu erau încărcate nici cu motorină, nici cu îngrășăminte chimice, trenul GFR transportând ciment, pe relația Rupea - Dej, iar trenul CER-Fersped era încărcat cu bușteni și circula în relația Curtici - Sfântul Gheorghe. (Agerpres)

Lasă un comentariu