Secția de Pneumologie a Spitalului Clinic Județean Mureș va beneficia de o investiție de aproape 80 de milioane de lei

Distribuie pe:

Consiliul Județean Mureș a adoptat ieri o hotărâre privind aprobarea documentației necesare în vederea realizării investiției “Reabilitare energetică și lucrări conexe-extindere mansardă existentă, la Secția de Pneumologie, Str. Gheorghe Marinescu, nr.1,3,5, municipiul Târgu Mureș, județul Mureș”. Consilierii județeni au optat pentru Scenariul 1 din Studiul de Fezabilitate al proiectului. Valoarea totală a investiției este de 78.030.998,12 lei cu TVA, din care aportul Consiliului Județean Mureș este de 1.996.657,25 lei (inclusiv TVA). Investiția va fi finanțată și realizată de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții “C.N.I.” S.A.

Secția Pneumologie funcționează în cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, unitate aflată în subordinea CJ Mureș. Secția are o capacitate de 99 paturi, din care 88 paturi se regăsesc în zona pentru adulți și 11 paturi în compartimentul pediatric. “Obiectivul principal al realizării proiectului este adaptarea clădirii existente conform normelor și normativelor în vigoare și de asemenea, se impune îmbunătățirea condițiilor și, a calității serviciilor medicale, care este un principiu important în domeniul sănătății”, se arată în documentele prezentate în ședința CJ Mureș de ieri. Scenariul aprobat propune extinderea mansardei, realizarea a două ascensoare noi cu structură de rezistență independentă, realizarea unei copertine pentru accesul principal. Pentru creșterea performanțelor energetice ale clădirii se va realiza un termosistem care va cuprinde și înlocuirea tâmplăriei existente, ferestrele și ușile de acces în clădire. Se va revizui întregul sistem existent de evacuare a apelor meteorice. În scopul eliminării infiltrațiilor apelor pluviale la infrastructura clădirii, se vor reface toate trotuarele și se vor realiza trotuare noi acolo unde acestea lipsesc. Se vor moderniza instalațiile. Se vor prevedea un număr de 49 de locuri de parcare, în incinta spitalului. Dintre acestea, un număr de 39 de locuri de parcare vor fi acoperite.

Tot în ședința de astăzi, Consiliul Județean Mureș a adoptat o hotărâre privind predarea către “C.N.I.” S.A., pe bază de protocol, a amplasamentului spitalului în vederea realizării de către compania de stat a investiției. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu