FOX NEWS: “Biden, dictator în devenire”

Distribuie pe:

Canalul american de televiziune preferat de conservatori, Fox News, l-a numit, marți seară, pe Joe Biden un “dictator în devenire”, generând comentarii batjocoritoare și indignate, în timp ce rivalii CNN și MSNBC au ales să nu transmită în direct discursul lui Donald Trump după inculparea istorică a acestuia, informează AFP. Această discrepanță în mediatizarea evenimentului este o nouă ilustrare a polarizării climatului politic din Statele Unite, un fenomen care nu mai este o noutate și de la care canalele de știri nu fac excepție.

“Dictatorul în devenire vorbește la Casa Albă după ce a obținut arestarea rivalului său politic”, se putea citi pe burtiera Fox News cu puțin înaintea orei 21.00 (01:00 GMT miercuri), când ecranul era împărțit în două, găzduindu-i astfel pe Joe Biden, care vorbea de la Casa Albă, și pe Donald Trump, care se exprima în fața susținătorilor săi de pe unul din terenurile sale de golf din New Jersey.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al Fox News a spus că mesajul de pe burtieră “a fost scos imediat și acest lucru a fost rezolvat”.

“Nu a fost corect”, a reacționat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, adăugând că nu dorește să zăbovească prea mult timp acestei chestiuni, chiar dacă “sunt, probabil, 787 de milioane de lucruri pe care le-aș putea spune despre acest subiect”. O aluzie transparentă la suma de 787,5 milioane de dolari pe care Fox News a fost de acord să o plătească în aprilie unei companii de aparate electronice de vot, Dominion Voting Systems, pentru a evita un proces de defăimare cu risc ridicat în legătură cu modul în care a reflectat alegerile prezidențiale din 2020. (Agerpres)

Lasă un comentariu