“Weekend cultural la UMFST”. UNATC revine la Târgu Mureș cu spectacolul “O noapte furtunoasă”

Distribuie pe:

În cadrul seriei de evenimente “Weekend cultural la UMFST”, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din București vă invită la spectacolul “O noapte furtunoasă”.

Acesta va fi prezentat publicului din Târgu Mureș sâmbătă, 17 iunie, ora 20.00, și duminică, 18 iunie, ora 19.00, în sala Teatrului pentru Copii și Tineret Ariel din Târgu Mureș (str. Poligrafiei nr. 4).

Distribuția: Mihai Gheorghe, Augustin Kremser, David Mandache, Ivan Sebastian, Ștefan Luncanu, Maria Lungu, Andreea Gîrbea, Horațiu Furnică, Șerban Lazarovici, Georgiana Ionescu.

“Un jupân Dumitrache orbit de propriul “ambiț”, un Nae Ipingescu, veșnic prins la mijloc, un Spiridon năpăstuit, o Zița amorezată, o Veta și un Chiriac temperamentali, un Rică Venturiano “nebun… de amor” se ciocnesc într-o furtună de trăiri care scoate la iveală moravuri îndoielnice, într-o manieră umoristică. O noapte inițial banală dintr-o mahala bucureșteană devine furtunoasă din pricina unei monumentale confuzii care ar putea duce la o tragedie. Spectatorul va fi părtaș la descoperirea recurentului triunghi conjugal, a falsității și a superficialității gândirii ilustrate în operele lui Caragiale.”

Proiect coordonat de: conf. univ. dr. Marius Gîlea și drd. Vlad Galer

Scenografia: Mara Bădică

Înregistrare, editare voci și afiș: Sebastian Ivan IVA

Lumini: Ruxandra Ilie

Sound & Light Design: Monica Similea

Accesul publicului la cele două spectacole este liber, în limita locurilor disponibile.

*Atenționare - în acest spectacol se folosește efect stroboscopic.

Programul “Weekend cultural la UMFST” este parte a proiectului “Arta ocupă orașul” realizat în baza parteneriatului dintre Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din București și Universitatea Națională de Muzică din București.

Proiectul cultural comun al celor trei universități pune Târgu Mureșul pe harta evenimentelor culturale universitare de excepție, în care arta, sub diversele ei forme de exprimare, va fi redescoperită.

Lasă un comentariu