În ultima zi de mandat, Tanczos Barna a semnat ordinul care prevede uciderea a sute de urși

Distribuie pe:

Tanczos Barna de la UDMR a semnat ordinul care prevede cotele de prevenție la urs brun, în ultima sa zi la Ministerul Mediului.

“În Ținutul Secuiesc, din 2016, numărul crescut de urși a amenințat tot mai mult viața oamenilor și bunurile acestora. În ultimele 905 zile, UDMR a lucrat pentru a proteja viețile și bunurile, precum și pentru a soluționa conviețuirea om-urs pe termen lung, respectiv pentru a pune pe baze solide profesionale gestionarea populației de urs din România”, a scris pe Facebook Tanczos Barna.

Fostul ministru al Mediului anunță că a semnat ordinul care prevede cotele de prevenție la urs brun.

“Astăzi, în ultima zi a mandatului meu de ministru al Mediului, am semnat ordinul care completează pachetul de legi pentru gestionarea populației de urs.

Pe baza acestuia, am aprobat, din nou, cote de prevenire și intervenție pentru populația de urși: 426 exemplare pot fi îndepărtate cu scop de prevenție și 55 exemplare cu scop de intervenție”, a precizat fostul ministru, citat de News.ro.

Ordinul de ministru a fost transmis către Academia Română pentru avizare, după  care va fi publicat în Monitorul Oficial.

Pe 4 mai, Tanczos Barna anunța că a dezbătut ordinul care stabilește cotele de prevenție la urs brun cu specialiștii și reprezentanții ONG-urilor de mediu și transmitea că “viața umană este mai presus de orice”.

Reprezentanții Agent Green afirmau, însă, că ordinul supus dezbaterii conține erori crase din punct de vedere legal, științific și moral și va amplifica problema în loc să o rezolve.

Organizația susține că ordinul vizează împușcarea urșilor, predominant masculi mari, “adică exact interesul industriei de vânătoare”.

Lasă un comentariu