Surse: Cine va duce gunoiul din Târgu Mureș și Zona 2?

Distribuie pe:

Ieri, directorul executiv ADI Ecolect Mureș, Toth Andrea, ne-a declarat că a comunicat, vineri, celor două firme care au participat la negocierea directă în vederea contractării serviciului de colectare a deșeurilor menajere din Zona 2 a județului, din care face parte inclusiv Municipiul Târgu Mureș, rezultatul procedurii. Începând de vineri curge un termen de 10 zile în care se pot depune contestații. Dacă nu vor exista contestații, după acest termen prevăzut de lege, va fi încheiat contractul. De la data încheierii contractului, firma câștigătoare va avea la dispoziție cinci zile pentru mobilizare în vederea începerii efective a colectării. Directorul executiv al ADI Ecolect Mureș a mai declarat că nu poate dezvălui numele societății câștigătoare deocamdată, urmând să îl aflăm abia după semnarea contractului, la expirarea celor 10 zile pentru contestații.

Conform unor surse ale ziarului nostru, negocierea directă ar fi fost câștigată de o asociere dintre două societăți de salubritate, Urban (București) și Polaris (Constanța).

Acest contract va fi valabil până la semnarea contractului cu societatea care va câștiga, pentru 8 ani, contractul pe Zona 2 prin licitație. Termenul de deschidere a ofertelor la această licitație a fost prelungit până la sfârșitul acestei luni. Ținând cont însă de termenele legale de contestații și de perioada de mobilizare de 6 luni, cel mai probabil, societatea care va câștiga licitația își va intra în atribuții doar anul viitor.

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu