LAPTELE MATERN ARE PROPRIETĂȚI ANTICANCERIGENE

Distribuie pe:

Cercetătorii suedezi de la Universitatea din Lunt, citați de descopera.ro, susțin că un anumit compus al laptelui matern, numit Hamlet, poate ajuta în tratamentul cancerului.

„Am descoperit în laptele matern o substanță, pe care am numit-o Hamlet, care ajută la combaterea tumorilor canceroase. După ce am studiat efectul pe care Hamlet îl are în sângele pacienților diagnosticați cu cancer de vezică urinară, am obținut rezultate pozitive.

În cadrul cercetării, am injectat substanța anumitor pacienți care, câteva zile mai târziu, au început să elimine celule tumorale moarte prin urină. Este ceva magic în legătură cu abilitatea lui Hamlet de a ținti celulele tumorale și de a le ucide!

Descoperirea a fost făcută absolut întâmplător, în timp ce analizam antibiotice. Eram în căutarea unor noi agenți microbieni, iar laptele matern este o foarte bună sursă.

În timpul unui experiment, am avut nevoie de celule umane și bacterii, și am ales celule umane tumorale, din rațiuni practice. Spre uimirea noastră, atunci când am adăugat acest compus din lapte, celulele tumorale au murit!

Considerăm că reacția are loc în momentul în care laptele matern ajunge în intestine, moment în care se produce o proteină numită alfa-lactalbumină, care se transformă într-un puternic agent anticancerigen.

Substanța din laptele matern țintește celulele canceroase în monoterapie, oferind alternative la tratamentele chimio și radioterapie, acestea din urmă distrugând deopotrivă și celulele sănătoase și pe cele bolnave din organism.

Sperăm ca substanța din laptele matern să ajute și pacienții cu cancer intestinal și de col uterin", declară cercetătorii suedezi. 

Lasă un comentariu