Prelevare multi-organ și țesut la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Distribuie pe:

În cursul dimineții de vineri, 16 iunie 2023, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureș, București și Cluj au prelevat ficatul, rinichii, tendon și cornee de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Este vorba despre o femeie de 51 de ani, internată în Secția Clinică ATI.

Ficatul prelevat a fost trimis la București, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimiși la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, iar tendonul a fost trimis la Banca de țesut Colentina.

Intervențiile de prelevare au fost realizate de echipe de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj pentru rinichi, și de la spitalele din Târgu Mureș pentru tendon și cornee, făcând tot posibilul, prin profesionalism și munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar și alți pacienți să primească șansa la o viață mai bună.

Mulțumim familiei care a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o șansă la viață pentru alți oameni.

Transplantul înseamnă VIAȚĂ!

Biroul de presă al SCJU Târgu Mureș

Lasă un comentariu