Centre comunitare integrate de medicină în Hodac, Râciu, Sânpetru de Câmpie, Eremitu, Band, Sărmașu și Miercurea Nirajului

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății a publicat lista localităților care vor beneficia de investiții pentru înființarea de Centre comunitare integrate, a anunțat deputatul mureșean Corneliu Florin Buicu, vicepreședintele Comsiei de Sănătate din cameră. Din cele 201 astfel de centre din țară, șapte vor fi construite în județul nostru, în comunele Hodac, Râciu, Sânpetru de Câmpie, Eremitu, Band, și în orașele Sărmașu și Miercurea Nirajului. Finanțarea va fi asigurată prin PNRR. Cele șapte localități mureșene vor beneficia de finanțarea necesară pentru reabilitarea, renovarea, înființarea și dotara centrelor. În aceste centre vor funcționa cabinete pentru medicii de familie, laboratoare de tip “point of care” pentru analize uzuale, cabinete pentru medici specialiști, cabinete pentru moașe și cabinete stomatologice.

“Anunțăm cu bucurie că Primăria Sărmașu a câștigat un proiect important de construire a unui Centru Comunitar Integrat în curtea Dispensarului nostru local”, a transmis primarul orașului, Botezan Valer, cu această ocazie. “Aceste facilități noi vor reduce semnificativ numărul spitalizărilor pentru diverse afecțiuni și vor asigura acces echitabil la servicii medicale adecvate pentru toți pacienții noștri”, a mai spus primarul.

“Ministerul Sănătății a acordat o prioritate înaltă asigurării serviciilor medicale primare pentru toți cetățenii României. Prin PNRR, am reușit să finanțăm construcția și dotarea a 200 de centre comunitare integrate, aducând servicii medicale primare în zonele rurale. Dorim ca toți oamenii să aibă acces la îngrijiri medicale adecvate, cât mai aproape de locuințele lor”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu