Prefectul Județului Mureș, Mara Togănel: ,,Suntem în mijlocul mureșenilor care au avut de suferit în urma inundațiilor”

Distribuie pe:

Ploile abundente din ultimele zile au afectat mai multe obiective publice și private din județul Mureș. Am analizat pagubele în teren, urmând să facem toate demersurile către autoritățile centrale pentru a obține sumele necesare refacerii obiectivelor afectate.

Pompierii au intervenit în localitățile unde au fost inundate case, pivnițe, curți, terenuri și chiar amplasamente ale unor instituții publice, în Târgu Mureș, Sighișoara, Cristești, Apold, Șaeș, Cund, Gogan, Nazna și Sâncrai....

În zilele următoare, comisiile mixte se vor deplasa în teren pentru întocmirea proceselor verbale de constatare și evaluare a pagubelor, urmând ca Instituția Prefectului să elaboreze proiectul de Hotărâre de Guvern privitor la pagubele produse obiectivelor publice.

În paralel, rezultatele evaluării vor putea fi utilizate și pentru obținerea unor ajutoare pentru persoanele ale căror locuințe au fost afectate (prin Ministerul Muncii) sau pentru unele compensări în cazul terenurilor agricole (prin Ministerul Agriculturii).

Ca de fiecare dată, echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” Mureș au fost la datorie și au intervenit cu eficiență în sprijinul mureșenilor.

Lasă un comentariu