Prelevare multi-organ și țesut, în weekend, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Distribuie pe:

În cursul zilei de sâmbătă, 24 iunie 2023, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureș, București și Cluj au prelevat ficatul, rinichii, os și cornee de la un pacient aflat in moarte cerebrală, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Este vorba despre o femeie de 62 de ani, internată în Secția Clinică ATI, în urma unui anevrism rupt.

Ficatul prelevat a fost trimis la București, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimiși la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, iar osul a fost trimis la Banca de țesut Colentina.

Intervențiile de prelevare au fost realizate de echipe de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj pentru rinichi, Spitalul pentru Urgențe Oftalmologice București pentru cornee și de la Secția Clinică Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș pentru os.

Mulțumim familiei care a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o șansă la viață pentru alți oameni, precum și echipelor de prelevare care au făcut tot posibilul, prin profesionalism și munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar și alți pacienți să primească șansa la o viață mai bună.

Biroul de presă al SCJU Târgu Mureș

Lasă un comentariu