Salariații care au în întreținere copii cu vârsta până la 8 ani pot beneficia de telemuncă 4 zile pe lună

Distribuie pe:

Salariații care au în întreținere copii cu vârsta până la 8 ani pot beneficia de telemuncă 4 zile pe lună, prevede un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, adoptat miercuri în unanimitate de Camera Deputaților.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.53/2003 cu un nou articol, în sensul ca salariații care au în întreținere copii în vârstă de până la 8 ani să poată beneficia, la cerere, de 4 zile pe lună muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, cu excepția situațiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfășurarea activității în astfel de condiții.

“La cerere, salariații care au în întreținere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condițiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția situațiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfășurarea activității în astfel de condiții”, prevede un amendament al Comisiei pentru muncă și protecție socială.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, în ședința din 30 mai 2023. (Agerpres)

foto: freepic.com

Lasă un comentariu