S-a votat: Bolyai nr. 5, în proprietatea Municipiului!

Distribuie pe:

Convocată a avea loc în 29 iunie, ședința ordinară a Consiliului local Târgu Mureș, a reunit pe ordinea de zi 26 de proiecte. Dintre cele mai importante, amintim:

- S-a aprobat atestarea apartenenței la domeniul public al Municipiului Târgu Mureș, a terenului în suprafață de 1.954 m2 situat pe str. Bolyai nr. 5 identificat în CF 946 Târgu Mureș, nr. top 1.638. De asemenea, consilierii au aprobat evidențierea construcției C1 situată pe str. Bolyai nr. 5 și intabularea în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș. În același sens, terenul menționat va fi inclus în inventarul bunurilor ce aparțin domeniului public al Municipiului Târgu Mureș aprobat prin H.C.L.M. nr. 125/2001.

- Un alt proiect votat joi a vizat actualizarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Direcției Complexului de Agrement Weekend. Astfel, vor fi desființate 2 puncte casierie și în vederea asigurării unui serviciu public profesionist, transparent, cu o eficientizare a activității Complexului, a fost completat regulamentul privind ordinea și disciplina publică, dar și capitolul privind Contravențiile și sancțiunile;

- Totodată, a fost aprobat Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă (PAEDC), care reprezintă documentul de angajament al administrației publice locale Târgu Mureș, în scopul reducerii emisiilor de CO2 pe întreg teritoriul municipiului, conform țintelor voluntar asumate prin aderarea sa la inițiativa europeană Convenția

Primarilor pentru Energie și Climă în anul 2021. Ca obiective principale, PAEDC este un document central al politicii energetice durabile din Municipiul Târgu Mureș, care va avea o contribuție majoră la:

* Creșterea eficienței economice a tuturor activităților derulate la nivelul municipiului prin îmbunătățirea competitivității produselor și serviciilor datorită unui consum eficient și responsabil de energie;

* Dezvoltarea durabilă a municipiului printr-o mai bună valorificare a resurselor locale regenerabile de energie;

* Reducerea impactului asupra mediului ambiant cauzat de utilizarea energiei la nivelul municipiului.

- S-a aprobat transmiterea, fără plată, din proprietatea Municipiului Târgu Mureș, în favoarea Direcției de Asistență Socială, a 3 autovehicule tip microbuz, Ford Nerabus, Opel Movano, Mercedes Benz, autovehicule care asigură transportul beneficiarilor centrului de zi din cadrul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, la și de la centru, preșcolari și școlari proveniți din zonele defavorizate ale municipiului Târgu Mureș.

- De asemenea, consilierii au aprobat darea în administrare către Serviciul de Ambulanță Județean Mureș a unor imobile, proprietate publică a Municipiului Târgu Mureș, situate în str. Secuilor Martiri nr. 16, cu valoarea de inventar de peste 1.2 milioane de lei. Imobilele, date în administrare, vor fi folosite pentru desfășurarea activităților specifice Serviciului de Ambulanță Județean Mureș.

Serviciul Relații Interne și Internaționale al Primăriei Târgu Mureș

Lasă un comentariu