Budincă de legume la cuptor

Distribuie pe:

Atunci când vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un preparat gustos, aromat, sățios și sănătos, putem face rapid o budincă de legume la cuptor. Aceasta este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta marilor bucătari, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu la tine în bucătărie

Ingrediente:

Pentru o budincă de legume la cuptor vom avea nevoie de:

- 4 cepe verzi,

- 3 ardei,

- 2 dovlecei,

- 2 căței de usturoi,

- 5 ouă, sare și piper după gust,

- 1 legătură de mărar proaspăt,

- 3 linguri de ulei,

- 5 linguri de pesmet.

Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. La fel se procedează și cu ardeii și dovleceii. După aceea se pun legumele mărunțite într-o tigaie cu ulei încins pentru a le căli. Într-un bol se pun ouăle împreună cu sarea, piperul și mărarul tocat apoi se mixează foarte bine. Compoziția obținută se toarnă în tigaie peste legume apoi se pune și pesmetul. Se amestecă foarte bine și se mai lasă un pic la foc mic.

Budinca de legume la cuptor are o savoare aparte, este gustoasă și ușor de făcut. Aceasta este ideală la mesele festive alături de alte bucate alese. Budinca de legume poate fi făcută în diferite moduri, după preferințe, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, vom obține un preparat irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă. Delicioasa budincă poate fi servită și ca aperitiv și o putem orna pentru un aspect spectaculos.

(Sursa: https://www.bzi.ro)

Lasă un comentariu