Piața Bernády, inaugurată!

Distribuie pe:

Astăzi, în prezenta primarului Soós Zoltan, a consilierilor locali, dar și a publicului, a fost inaugurată Piața Bernády.

Parcul Bernády este unul din emblemele orașului nostru, fiind frecvent vizitat, atât de localnici, cât și de turiști.

În cadrul proiectului amplu de refacere a acestei zone, s-a mers pe ideea schimbării aspectului estetic și funcțional, prin regândirea spațiului în consonanță cu stilul baroc al clădirilor din zonă, prezent prin arhitectura deosebită a Casei Teleki, a Casei Haller, a Casei Csiki Márton, a Bisericii Romano-Catolice, a clădirii Parohiei Catolice etc.

Reamenajarea piațetei a fost unul dintre proiectele câștigătoare prin procedura de bugetare participativă desfășurată în 2021. Propunerea de refacere a vizat, în primul rând, evidențierea zonei și încadrarea în mod natural a acesteia prin utilizarea materialelor originale.

Platforma și soclul, care sunt elementele principale ale statuii fostului primar Bernády György, precum și realizarea trotuarelor și a bordurilor de delimitare a spațiului sunt compatibile, din punct de vedere estetic și funcțional, cu cele originale. Valoarea lucrărilor de execuție este de aproximativ 300.000 de lei (TVA inclus).

Lasă un comentariu