Gala umorului

Distribuie pe:

ORIZONTAL: 1) “Nu e bine să alegi între Rai și Iad. Prieteni buni găsești în ambele locuri” (Mark; scriitor american) - “Să facem greșeli, dar să facem unele bune”, este de părere acest om de afaceri american, fondatorul Platinium Equity (Tom). 2) Siglă pentru “UEFA Europa League” - “Înger fără aripi și maimuță fără coadă” (Charles Darwin) - Muzician indian (Harry). 3) “ O căsătorie reușită este una în care fiecare dintre soți îl învestește pe celălalt ca gardian al singurătății sale” (Rainer Maria; scriitor și poet austriac) - Denumirea italiană a orașului somalez Hobyo. 4) Companie care comercializează genți - “European Assessment Scenario Workshop” (acronim). 5) “Mintea e ca parașuta; își îndeplinește rolul numai dacă se deschide” (Albert; celebru om de știință). 6) Puse în urnă! - “Dumnezeu i-a dăruit omului două ajutoare; speranța și ignoranța. Dintre ele, ignoranța e mai sigură” (Victor; scriitor francez) - “Zero Nominal Growth” (acronim). 7) Gură-n gură! - “Sunt atât de rapid încât noaptea trecută am apăsat pe întrerupătorul de lumină și am ajuns în pat înainte ca în cameră să fie întuneric” (Muhammad; celebru boxer american). 8) “Dacă bărbații ar fi deștepți și frumoși s-ar numi femei” (Audrey; actriță americană) - “... fermieri au pretins că sunt proprietarii aceleiași vaci. În timp ce unul o trăgea de coarne, iar celălalt de coadă, vaca a fost mulsă de un avocat” (Proverb evreiesc). 9) “Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele” (George; scriitor britanic) - “Cel care e îndrăgostit cu pasiune devine inevitabil orb din cauza obiectului iubirii sale, deși în general își recapătă vederea la opt zile după căsătorie” (Immanuel; filozof german). 10) “Mic ca... și rău ca dracul” (neart.) - “Soțul meu și cu mine nu știm dacă să luăm un câine sau să facem un copil. Nu ne putem decide dacă să ne ruinăm canapeaua sau viața” (Rita; scriitoare și actriță de comedie americană). 11) Actor american (Ron) - “Unii îmbătrânesc, alții se maturizează” (Sean; actor scoțian).

VERTICAL: 1) “Un gentleman este pur și simplu un afemeiat răbdător” (Lana; actriță și umoristă americană) - “Fericirea înseamnă să te uiți la televizor acasă la prietena ta în timpul unei pene de curent” (Bob; scriitor, comic și atlet american). 2) “Țipătul unei femei, care este surprinsă goală, se explică prin teama de a nu arăta destul de bine în această ipostază” (Otto; filozof austriac). 3) “I-am spus dentistului meu că mi s-au îngălbenit dinții. Sfatul lui a fost să-i asortez cu o cravată maro” (Woody; actor și regizor american) - “În sus” la englezi. 4) Râu în Irlanda de Nord - “Nu am dat greș de 999 de ori. Pur și simplu am descoperit 999 de feluri în care nu se construiește un...” (Thomas Edison). 5) “Deseori îmi pare rău că... și gașca lui nu au ratat arca aia” (Marc Twain) - Numele sub care este cunoscut scriitorul din Bangladesh, Ahmedur Rashid Chowdhury. 6) “Bășcălia este... spiritului” (George Pruteanu; neart.) -”Residence Life Resource Officer” (acronim). 7) “Vinul este de la Dumnezeu, beția de la dracul”, ne spune acest patriarh ortodox, supranumit “Gură de Aur” - În lună ! 8) “Oamenii sunt de două feluri; realiști și visători. Realiștii știu încotro se îndreaptă, visătorii au ajuns deja” (Robert; scriitor și magician american) - “Kenia Data Networks” (acronim). 9) “Era, pe vremuri, haina adecvată/ La trecerea în rândul «celor drepți»“ (Gheorghe Chirilă) - “Va fi o întâlnire fizică, dar nu trebuie să răspundem în natură” (Zinedine; fotbalist și antrenor francez). 10) “Alături de Hidrogen, prostia este cea care se găsește în cea mai mare cantitate în Univers” (Thomas; inventator american) - Poet azer, autorul volumului “Cel mai amuzant om mort” (Vagif Bayatly). 11) “Căsătoria nu este o loterie, pentru că la loterie totdeauna există învingători” (George Bernard; scriitor și dramaturg irlandez) - “Soția mea este neprețuită, dar pe mine mă costă al naibii de mult” (Sacha; actor, regizor și dramaturg francez).

Dicționar: RODH, NNEE, OBBIA, ELY, UPWAY, KESH, TUTUL.

GHEORGHE HUZA

Dezlegarea careului “Destinații de vacanță”, apărut în 28 iunie 2023: MAMANUCA, IY, AMAZON, VASE, COLORADO, FL, H, DR, FINGAL, USIER, G, AHO, PIV, AT, SHAW, ICEV, UFA, NS, CH, ACRE, B, T, CUZCO, SHABO, HAN, MO, BRAN, UN, YOSEMITE.

Lasă un comentariu