Oamenii care vorbesc singuri sunt mai... Inteligenți

Distribuie pe:

Nu numai că oamenii pe care îi observăm că vorbesc singuri nu ar trebui să ni se pară ciudați, dar psihologii britanici de la Universitatea Bangor, citați de adevarul.ro, susțin că aceste persoane au o inteligență peste medie, dându-l ca exemplu pe însuși Albert Einstein.

Acesta obișnuia să se angajeze în discuții cu sine, vorbind cu voce tare pentru el însuși și repetând propoziții pentru a rămâne concentrat și pentru a acorda atenție sarcinii pe care o avea. Iată care sunt argumentele oamenilor de știință în favoarea celor care vorbesc singuri.

Performanță cognitivă și îmbunătățire a funcției creierului - A vorbi singur te ajută să rămâi concentrat și să acorzi o atenție sporită la tot ce ai de făcut. În plus, vorbitul cu sine îmbunătățește capacitățile de percepție și performanța cognitivă, iar funcția creierului câștigă un impuls.

Stimulează memorarea - Rostirea textului cu voce tare ajută la introducerea cuvintelor în memoria pe termen lung. Când adăugăm o măsură activă unui cuvânt, acel cuvânt devine mai distinct în memoria pe termen lung și, prin urmare, mai memorabil.

Ajută la organizarea gândurilor - Dacă ai o prezentare sau un interviu, vorbirea cu tine însuți te ajută să exersezi și să perfecționezi ceea ce vei spune. Dacă exersezi ceva destul de tare, va merge mai ușor atunci când va trebui să o faci cu adevărat. Pregătirea corectă te ajută să îți organizezi gândurile și ameliorează stresul și anxietatea legate de acel eveniment.

Ne motivează - S-a constatat că să vorbești singur este și mai eficient dacă folosești persoana a doua, adică să folosești “tu” în loc de “eu”. Specialiștii susțin că a spune “Poți să o faci” funcționează mai bine decât a spune “Pot să o fac”. Participanților la studiu li s-a cerut să își noteze sfaturile înainte de a finaliza sarcina primită, iar rezultatul a stabilit că cei care au scris la persoana a doua au avut numai sentimente pozitive cu privire la sarcină.

Crește stima de sine - Când te complimentezi și te încurajezi, primești un spor de încredere. Trebuie să vorbești singur ca și cum ai vorbi cu cel mai bun prieten al tău, care te entuziasmează înainte de un joc sau de un antrenament. Cei care vorbesc singuri demonstrează o încredere sporită în sine, o anxietate redusă și o îmbunătățire a rezultatelor. Lucreția Pop

(Sursa foto: shutterstock.com)

Lasă un comentariu