La braconat cu sulița

Distribuie pe:

Sâmbătă, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Mureș au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, doi bărbați, din județul Sibiu, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de braconaj.

Vineri, în jurul orei 23.30, polițiștii au fost sesizați de către paznicul unui fond de vânătoare din localitatea Hărțău, cu privire la faptul că, în extravilanul localității Berghia, ar fi fost observat un autovehicul și doi câini de vânătoare. În baza sesizării, polițiștii de profil, alături de un echipaj din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale s-au deplasat cu celeritate la fața locului, unde au identificat o autoutilitară de culoare albă, doi bărbați, de 41 și 38 de ani, având asupra lor o suliță de vânătoare, precum și 6 exemplare canine, care-i însoțeau.

Din verificările polițiștilor a reieșit că cei în cauză ar fi braconat, prin mijloace neautorizate, un exemplar din specia viezure, fără a poseda permis de vânătoare și fără a fi înscriși în autorizațiile de vânătoare specifice, conform prevederilor legale în domeniu. La data de 8 iulie a.c., cei doi bărbați au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș. De asemenea, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, autoutilitara identificată pe fondul de vânătoare, precum și cele 6 exemplare canine.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de braconaj, sub forma vânătorii practicate de persoane care nu dețin permis de vânătoare, a tentativei de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizația de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condițiile legii de gestionar, pe fondul cinegetic respectiv și sub forma vânării mamiferelor și păsărilor cu mijloace neautorizate, fapte prevăzute și pedepsite de Legea 407/2006

(Biroul de Presă al IPJ Mureș)

Lasă un comentariu