Târgu Mureș: Patru proiecte pentru copiii și adulții cu nevoi speciale implementate de Fundația Transilvană Alpha

Distribuie pe:

Fundația Transilvană Alpha a anunțat, ieri, proiectele pe care le desfășoară în perioada 1 iulie 0 15 decembrie, finanțate de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Târgu Mureș în cadrul acțiunii “Coeziune socială în comunitate”, ediția 2023.

Este vorba despre proiectul “ABC-ul SĂNĂTĂȚII - Educație pentru igienă și nutriție, curs de prim ajutor pediatric pentru părinți și personalul care lucrează cu copiii cu dizabilități din Centrul de Zi PERSEVERENȚA”. “Prin intermediul acestui proiect intenționăm să oferim părinților și angajaților care lucrează cu copii cu dizabilități, servicii de consiliere privind sănătatea, igiena și nutriția copiilor cu nevoi speciale, precum și cursuri pentru acordarea primului ajutor pediatric”, arată reprezentanții fundației în comunicatul de presă dat publicității ieri.

Un alt proiect derulat în această perioadă este “SPRIJIN FĂRĂ CUVINTE - Terapie asistată de animale pentru copiii cu nevoi speciale din Centrul de zi PERSEVERENȚA”. Scopul proiectului este acela de îmbogățire a activităților de recuperare și reabilitare pentru 18 copii cu dizabilități multiple și severe din Centrul de Zi PERSEVERENȚA, prin terapia asistată de animale, acest lucru realizându-se prin de activități săptămânale de hipoterapie și terapie cu iepurași. Activitățile vor avea loc la Clubul Hipic Romsilva din Târgu Mureș, Asociația Sportivă ZEKI din Reghin, respectiv la sediul Fundației Transilvane Alpha.

“ȘI EU POT - SERVICII DE ANGAJARE ASISTATĂ PENTRU PERSOANE CU NEVOI SPECIALE DIN TÎRGU-MUREȘ”, cel de al treilea proiect derulat de Fundația Transilvană Alpha și finanțat de municipiul

Târgu Mureș își propune integrarea persoanelor cu nevoi speciale pe piața liberă a muncii. Astfel, 35 de persoane cu dizabilități din municipiul Târgu Mureș vor beneficia de servicii de evaluare psiho-socială și a abilităților vocaționale, educație vocațională, angajare asistată și medierea locului de muncă. Prin intermediul acestor activități persoanele cu dizabilități își satisfac nevoia de integrare socială, de apartenență la un grup, de recunoaștere și valorizarea socială oferită de un statut profesional, își îmbunătățesc abilitățile sociale și profesionale și își exercită dreptul la muncă. În luna septembrie, în colaborare cu AJOFM Mureș, se va organiza “Bursa locurilor de muncă pentru persoane cu nevoi speciale”, eveniment în cadrul căruia angajatorii din Târgu Mureș și împrejurimi pot să își expună oferta de locuri de muncă disponibile, iar persoanele cu nevoi speciale aflate în căutarea unui loc de muncă pot să își găsească locuri de muncă potrivite abilităților și competențelor lor.

Cel de al patrulea proiect este “TERAPIE ÎN GALOP - TERAPIE ASISTATĂ DE ANIMALE PENTRU ADULȚII CU NEVOI SPECIALE DIN CENTRUL DE ZI ATRIUM”. Obiectivul acestui proiect este diversificarea activităților terapeutice oferite celor 35 de tineri și adulți cu nevoi speciale din Centrul de Zi ATRIUM, prin terapia asistată de animale, acest lucru realizându-se prin activități săptămânale de hipoterapie și terapie canină. Activitățile vor avea loc la Asociația ArtEquest din Voivodeni, respectiv la sediul Fundației Transilvane Alpha. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu