Sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor în domeniul protecției animalelor

Distribuie pe:

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au efectuat, recent, o acțiune de control la locuința unui bărbat, în vârstă de 70 de ani, din Sângeorgiu de Pădure.

În urma verificărilor, s-a stabilit că persoana în cauză deține zece câini în condiții igienico-sanitare precare, fără a le oferi suficientă apă și hrană.

De asemenea, s-a constatat că animalele nu sunt sterilizate, nu au cipuri de identificare și carnete de sănătate.

Astfel, polițiștii au încredințat cei 10 câini Asociației Save&Smile, pentru a beneficia de tratament medical și îngrijire corespunzătoare.

Totodată, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei.

Facem un apel către toți deținătorii de animale să fie responsabili și să le ofere acestora îngrijirea necesară, inclusiv un adăpost corespunzător, hrană, apă, asistență medicală și afecțiune. Îngrijirea animalelor reprezintă o responsabilitate serioasă, care nu trebuie tratată cu neglijență.

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș își reafirmă angajamentul de a proteja și promova bunăstarea animalelor și asigură cetățenii că astfel de situații vor fi tratate cu maximă seriozitate și vor atrage sancțiuni legale, precizează IPJ MUREȘ.

Acțiune cu efective mărite, organizată de polițiștii mureșeni

La data de 15 iulie a.c., în cursul serii, polițiștii rutieri și de ordine publică au acționat, în două etape, pe raza municipiilor Reghin și Târgu Mureș, în vederea verificării stării tehnice a autovehiculelor și depistării conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

De asemenea, unul dintre obiectivele acțiunii a fost reprezentat de informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări legislative în materie penală.

Echipajele de poliție aflate în teren au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș, dar și de suportul reprezentanților din cadrul Registrului Auto Român, în contextul verificărilor pe linie tehnică.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat patru infracțiuni rutiere, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale.

Dintre cele 56 de sancțiuni, 16 au fost aplicate pentru nereguli în ceea ce privește starea tehnică a autovehiculelor, 13 pentru nepurtarea centurii de siguranță sau alte nereguli privind mijloacele de retenție copii, restul fiind aplicate pentru alte abateri.

Au fost retrase 10 permise de conducere și reținute 16 certificat de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au efectuat 10 testări cu aparatul DrugTest și 127 de testări alcoolscopice.

Siguranța rutieră și creșterea gradului de disciplină în rândul participanților la trafic rămâne în atenția polițiștilor. Activitățile vor continua și în perioada următoare.

Reamintim faptul că, în acord cu noile modificări legislative în materie penală, conducătorul auto aflat sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Biroul de Presă al IPJ Mureș

IGPR: 30 de grupuri infracționale de trafic de droguri, destructurate în ultimele 6 luni

Aproximativ 30 de grupuri infracționale organizate au fost destructurate, în ultimele șase luni, de polițiști, împreună cu procurorii DIICOT, în urma unor acțiuni privind combaterea traficului de droguri.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis, duminică, AGERPRES, în primele șase luni ale acestui an, pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri, polițiștii de combatere a criminalității organizate au desfășurat, împreună cu DIICOT, 461 de acțiuni operative, fiind destructurate 28 de grupuri infracționale organizate.

Totodată, arată sursa citată, au fost efectuate 1.475 de percheziții domiciliare, au fost reținute 756 de persoane, arestate preventiv 628 de persoane și 38 de persoane arestate la domiciliu.

În total, spune comunicatul IGPR, au fost înregistrate 5.212 de sesizări de natură penală, fiind efectuate activități în 11.623 de ordonanțe de delegare emise de către procurorii DIICOT.

Au fost confiscate 392 kilograme de droguri, dintre care 78 fiind de mare risc și 314 de risc, precizează sursa citată, care adaugă că au fost identificate 29 de culturi ilicite de cannabis, cu un total de 795 plante de cannabis confiscate.

“Eficiența instrumentelor implementate la nivelul Poliției Române și strânsa cooperare cu instituțiile de aplicare a legii la nivel național s-au concretizat printr-o reacție promptă ce a condus implicit la destrămarea unor grupări infracționale complexe. 461 de acțiuni operative au vizat grupuri infracționale organizate, 28 fiind destructurate. 1.058 de persoane au fost trimise în judecată”, se mai menționează în comunicatul Poliției Române. (Agerpres)

Lasă un comentariu