Fiecare copil la grădiniță - Tichete sociale pentru preșcolarii ce provin din familii defavorizate

Distribuie pe:

Creșterea accesului la educație a copiilor din familii dezavantajate, începând cu educația timpurie, pentru a reduce decalajele educaționale și abandonul școlar, pentru a crește numărul de clase absolvite și a oferi tuturor copiilor șansa de a deveni cetățeni activi reprezintă un interes general al tuturor actorilor sociali și instituțiilor cu atribuții în acest sens.

În acest scop, Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș acordă, în fiecare an școlar, potrivit prevederilor legale, stimulentul educațional sub forma tichetelor sociale pentru grădiniță.

De la începutul anului 2023 și până în luna iunie 2023, Direcția a acordat un număr de 282 de astfel de tichete.

Beneficiul social se acordă la cererea unuia dintre părinți, a reprezentantului legal al copilului sau, după caz, a persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, în condițiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii * copilul este înscris într-o unitate de învățământ * venitul lunar pe membru de familie este de până la 634 lei (nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei) * frecvența regulată la grădiniță a copiilor din familiile beneficiare (cu excepția absențelor motivate, cu condiția ca acestea să nu depășească 50% din zilele de grădiniță).

Tichetele se acordă lunar, în perioada septembrie - iunie (inclusiv în vacanțe și în zilele libere acordate de lege), valoarea nominală a unui tichet fiind de 120 lei/lună. Pentru a nu pierde acest ajutor financiar, copiii trebuie să fie prezenți zilnic la grădiniță. Aceste tichete pot fi utilizate doar pentru achizitionarea produselor necesare preșcolarilor: produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și articole școlare.

Stimulentul se acordă doar copiilor preșcolari ce provin din familii defavorizate de pe raza municipiului Târgu Mureș.

Informații suplimentare se regăsesc pe site-ul DAS Târgu Mureș https://dastgmures.ro/, secțiunea Beneficii de asistență socială sau la nr. de telefon 0365/430859 - Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș.

Lasă un comentariu