Târgu Mureș - Hotel de lux, pe strada Cukorgyár, finanțat, parțial, de Budapesta

Distribuie pe:

“Obiectivul va conferi Târgu Mureșului (Marosvásárhely, în România de astăzi) un rol semnificativ mai important pe scena turistică internațională. Noul Hampton by Hilton Târgu Mureș este destinat, în primul rând, celor care călătoresc în scop de afaceri”, potrivit Hungary Today”, care a difuzat știrea: “Hotelul și-a deschis, oficial, camerele pentru public pe strada Cukorgyár (Fabricii de zahăr? - n.n.) 18C, lângă Centrul Incub, aproape de calea ferată. Situat la 10 minute de centrul istoric și comercial al orașului, hotelul are 6 etaje,115 camere de oaspeți, un restaurant, sală de fitness și parcare la subsol. Toate camerele au un decor modern, curat și elegant”.

Construcția a început în 2020 și, după multă muncă, s-a deschis primul hotel din oraș aparținând unui brand internațional, Hilton.

Investitorul din Hampton by Hilton din Târgu Mureș a primit 1,5 miliarde de forinți (4 milioane de euro) - sprijin de la Guvernul ungar, pentru construcția hotelului, în cadrul licitației Pro Economica, anunțată în 2019.

“Scopul apelului de propuneri este de a sprijini șederea și prosperitatea persoanelor care locuiesc în zona țintă, prin creșterea numărului de locuri de muncă și a gamei de oportunități și servicii turistice atractive”, se arată în obiectivul licitației.

Toate cererile depuse au avut succes, iar granturile vor sprijini construcția a nouă hoteluri în Ținutul Secuiesc, menționează sursa citată.

Târgu Mureș - detaliază autorii - “este un municipiu din România, în județul Mureș. Este centrul cultural, industrial, comercial, de transport, educațional și spiritual al Ținutului Secuiesc. Este reședința fostului Marosszék, județul Mureș-Torda, apoi a Regiunii Autonome Maghiare, iar astăzi a județului Mureș, centrul Zonei Metropolitane Târgu Mureș. Este al șaisprezecelea oraș ca mărime din România, după populație, și al șaselea ca mărime din Transilvania. Are cel mai mare număr de maghiari din România, mai mulți decât Kolozsvár (Cluj Napoca). Populația orașului, în prezent, este de 127.849 de locuitori, dintre care 44,87% (57.362) s-au declarat maghiari”. (sursa -hungarytoday.hu/hungarian-part-financed-luxury-hotel-in-romania -opens-its-doors/) (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu