Franța: 1.000 de condamnări și 600 de întemnițări după proteste

Distribuie pe:

Peste 1.000 de persoane au fost condamnate în legătură cu revoltele izbucnite în Franța după decesul la finalul lunii iunie al unui adolescent, printre care 600 au fost întemnițate, a anunțat miercuri Ministerul Justiției francez, relatează France Presse.

În total, au fost date 1.278 de hotărâri judecătorești, în 95% din cazuri fiind vorba despre condamnări, a detaliat ministrul justiției francez Eric Dupond-Moretti, pentru postul de radio RTL.

El a adăugat că 1.300 de persoane au fost deferite Parchetului și că 905 au trebuit să compară imediat în fața instanței.

La finalul acestor audieri, 1.056 de persoane au fost condamnate la pedepse cu închisoarea, dintre care 742 la o pedeapsă medie cu executare de 8,2 luni.

Moartea lui Nahel (17 ani) în timpul unui control rutier la Nanterre, în suburbiile de vest ale Parisului, a declanșat un val de violență, cu incendieri de automobile, avarierea unor clădiri publice și ciocniri cu forțele de ordine în numeroase orașe din Franța.

În 2005, după trei săptămâni de revoltă urbană ca urmare a morții a doi adolescenți în regiunea pariziană ce erau urmăriți de polițiști, 4.728 de persoane au fost reținute și justiția a pronunțat peste 400 de condamnări la închisoare cu executare. (AGERPRES)

Lasă un comentariu