Naufragiatul care a plutit două luni în derivă în Pacific a ajuns în Mexic

Distribuie pe:

Naufragiatul australian care a plutit în derivă două luni în Oceanul Pacific împreună cu câinele sau Bella a ajuns marți în Mexic la bordul vasului de pescuit care probabil i-a salvat viața, a constatat AFP.

Neras, cu barba albă, părul blond în dezordine, ochi albaștri, obosit, dar zâmbitor, Timothy Shaddock a fost localizat la bordul catamaranului său de o navă de pescuit mexicană în Pacific, au anunțat luni media australiene.

“Am pescuit mult. Aveam foarte mult echipament la mine și, de asemenea, o mulțime de provizii”, a detaliat el despre săptămânile petrecute pe mare.

“Sunt recunoscător, sunt în viață”, a adăugat el în fața presei care îl aștepta pe cheiul portului Manzanillo (vest). “Vreau să-mi văd prietenii și familia”, a spus el, purtând o beretă cu sigla companiei proprietare a vasului de pescuit mexican.

“Viața este frumoasă și am avut responsabilitatea de a salva viața unei ființe umane și a câinelui care îl însoțea”, a declarat puțin mai devreme președintele companiei Grupomar, Antonio Suarez.

“Avem un serviciu medical la bordul navelor noastre”, a adăugat el. “A căzut pe mâini bune”, a mai spus Suarez.

Ambarcațiunea care l-a salvat pe naufragiat este cea mai mică și mai veche din flota Grupomar, a precizat el. Probabil a fost ultima sa ieșire pe mare, potrivit proprietarului.

Naufragiatul australian se afla la “peste 1.200 de mile de uscat” când a fost reperat de vasul de pescuit, a precizat compania luni într-un comunicat.

Tim Shaddock și câinele său Bella au părăsit stațiunea turistică de pe litoral La Paz, în Mexic în aprilie și plănuiau să parcurgă aproximativ 6.000 de kilometri (peste 3.700 de mile) înainte de a arunca ancora în Polinezia Franceză.

Dar marea agitată i-a avariat rapid ambarcațiunea și i-a scos din funcțiune echipamentul electronic. (AGERPRES)

Lasă un comentariu