Noutăți de la Fabrica de zahăr din Luduș

Distribuie pe:

Liderul sindicatului din cadrul Fabricii de zahăr din Luduș, Daniel Preda, a declarat pentru “Cuvântul liber” că în momentul de față fabrica se află în faza de remont, adică reparațiile și întreținerile necesare pentru pornirea fabricii la toamnă când se va recolta sfecla. El a spus că fabrica are contract cu fermierii mureșeni și din județele limitrofe pentru cca. 3.400 de hectare de sfeclă și că sunt semne că recolta din acest an va fi una bună. Liderul de sindicat a mai spus că, între timp, se ambalează zahăr din import (Ucraina) și că au fost aduși și muncitori din Sri Lanka și Nepal.

Totodată Daniel Preda a mai spus că în momentul de față conducerea fabricii duce tratative cu unii din angajații care au plecat în perioada în care fabrica a fost închisă, pentru a-i readuce la Luduș. “Fiind vorba de angajați specializați în producția de zahăr este nevoie să îi readucem pentru că nu găsim alții pe piața muncii. Nu cunosc detaliile discuțiilor dar sper ca acestea să aibă succes”.

Se pare că doi ingineri au confirmat că vor reveni cu data de 1 august la fabrica din Luduș. Conform liderului de sindicat în momentul de față fabrica are 107 angajați. La momentul închiderii de către fostul proprietar TEREOS, fabrica avea în jur de 170 de angajați. Unii au plecat iar unii au ieșit, între timp, la pensie. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu