ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

Misiunile pompierilor mureșeni din perioada 21-24.07.2023

Pompierii mureșeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul județului Mureș.

Din data de 21 iulie a.c., până în dimineața zilei de luni, 24 iulie, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 182 situații de urgență, și anume 7 incendii, 7 alte situații de urgență și 168 misiuni medicale SMURD.

De asemenea, tot în această perioadă, specialiștii Inspecției de Prevenire au derulat 6 misiuni de control și 13 acțiuni de educare și informare preventivă la obiectivele din zona de competență cu scopul identificării și înlăturării potențialelor cauze de incendiu și a altor nereguli specifice.

Dintre cele mai importante misiuni, amintim:

* În noaptea zilei de 21 iulie, în jurul orei 23.50, printr-un apel primit prin Dispeceratul Integrat pentru Apeluri de Urgență 112, pompierii mureșeni în colaborare cu SVSU Gurghiu au fost solicitați să intervină în localitatea Solovăstru, în urma izbucnirii unui incendiu în interiorul unui atelier auto. La fața locului s-au mobilizat de urgență 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autocisternă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD.

Incendiul s-a manifestat generalizat în interiorul atelierului auto și la nivelul acoperișului acestuia pe o suprafață de circa 500 mp.

Echipajele de pompieri au acționat pentru limitarea propagării și lichidarea incendiului care a afectat o proporție de circa 90% din suprafața totală de 600 mp ai atelierului auto.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric.

* În dimineața zilei de 22 iulie, în jurul orei 2.00, pompierii mureșeni în colaborare cu pompierii SVSU Băla au fost solicitați să intervină în localitatea Ercea, comuna Băla, în urma izbucnirii unui incendiu la nivelul unei anexe gospodărești de aproximativ 50 mp. La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere, care au constatat faptul că incendiul se manifesta mocnit, echipajele intervenind pentru localizarea și lichidarea acestuia.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind descărcarea electrică (trăsnet).

* De asemenea, ca urmare a precipitațiilor și a fenomenelor meteo periculoase care s-au manifestat în ultimele zile, pompierii mureșeni au intervenit pentru îndepărtarea pericolelor și degajarea a patru copaci căzuți peste un pavilion auto, pe o linie de circulație feroviară din orașul Sovata, respectiv carosabil în localitatea Sovata și municipiul Târgu Mureș.

Ca urmare a acestor intervenții nu s-au identificat victime sau pagube materiale majore.

* Tot în această perioadă au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului Ro-Alert privind prezența unor urși în zone locuite.

Ieri, Pompierii Stației Miercurea Nirajului ai Punctului de Lucru Sovata în colaborare cu pompierii SVSU Sângeorgiu de Pădure au fost solicitați să intervină în localitatea Fântânele, strada Sportului, în urma izbucniri unui incendiu la nivelul unei anexe gospodărești. La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere care au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat. Echipajele au intervenit pentru localizarea și lichidarea acestuia.

Informații despre modul de comportare inainte, pe timpul și după producerea diverselor tipuri de situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Compartiment Informare și Relații Publice

Lasă un comentariu