Din 27 iulie, contestarea contravențiilor rutiere se poate face și la judecătoria de domiciliu a șoferilor

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 678, din 24 iulie 2023, a fost publicată Legea nr. 254/2023 pentru modificarea art. 118 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în sensul că plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a unei abateri de la Codul rutier poate fi depusă și la judecătoria de domiciliu șoferilor, nu doar la judecătoria din locul în care a fost constatată fapta.

Mai exact, pe lângă judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta, așa cum era până acum, procesele-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor rutiere pot fi contestate și la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul.

“Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul”, prevede noua lege, care intră în vigoare la data de 27 iulie 2023, la 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial. (L.P.) (Sursa foto: promotor.ro)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu