Prefectul de Mureș și-a depus mandatul

Distribuie pe:

Ieri, Mara Togănel și-a depus mandatul de prefect al județului Mureș. Ea a transmis mureșenilor un mesaj pe care îl redăm, mai jos, integral:

“Dragi mureșeni, este indiscutabil că situația de la azilul din Bărdești este una inumană, tragică, pe care o condamn cu toată fermitatea, drept pentru care susțin că cei vinovați trebuie să plătească.

Având în vedere contextul generat de aceste întâmplări cumplite, am luat decizia de a-mi depune mandatul de prefect al județului Mureș.

Deși, consider că am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru a gestiona uman și legal această situație, îi rog pe mureșeni să vadă în gestul meu același comportament pe care l-am arătat în ultimii 3 ani și jumătate, bazat pe încredere, corectitudine și demnitate.

Trebuie făcută însă precizarea că persoanele vulnerabile au fost victimele unei rețele clandestină și infracțională care ducea oameni în locații din întreaga țară.

Din păcate, nu a putut nimeni anticipa acțiunile acestor grupări infracționale care operează atât la nivel local, cât și național, renunțând la orice urmă de umanitate și empatie. Sunt încălcări flagrante ale drepturilor omului pentru care am certitudinea, în egală măsură cu toți cei care cunosc cazul, că cei vinovați vor răspunde penal și astfel de tragedii să nu se mai repete.

Nu sunt greșeli care să-mi fi fost imputate, din punct de vedere profesional sau procedural. Dimpotrivă, am luat măsuri rapide și am dispus o serie de acțiuni încă de când a apărut cazul azilului din Voluntari.

Există în desfășurare anchete penale, care vor demonstra cine sunt responsabilii. Știu, totodată, că echipa Instituției Prefectului a luat măsurile corecte și la timp, lucru pentru care le mulțumesc.

Apreciez activitatea organizațiilor non-guvernamentale implicate și vreau să le mulțumesc pentru modul lor de acțiune, care a salvat vieți.

Acest mandat a reprezentat pentru mine și pentru Partidul Național Liberal, cea mai onorantă funcție în slujba mureșenilor. În schimbul încrederii oamenilor, am oferit priceperea mea în perioade extrem de dificile: pandemia Covid-19, revenirea la o viață normală prin campania de vaccinare, incidentul de la Azomureș, criza refugiaților ucraineni și multe situații de urgență.

Am sprijinit mereu proiectele mari de dezvoltare a județului nostru: proiectele de infrastructură, proiectele din domeniul sănătății, alimentarea cu apă a zonei de câmpie, lupta antidrog din județul Mureș și proiectele sociale.

Le mulțumesc mureșenilor pentru fiecare moment în care i-am simțit aproape și vă spun sincer că aceste momente nu au fost deloc puține. Am mizat întotdeauna pe un parteneriat corect și sincer, am condus în spiritul legii, dar și al omeniei.

Un capitol se încheie astăzi, însă munca pentru binele județului Mureș nu se oprește aici. Mă voi implica în orice proiect care va aduce dezvoltare și bunăstare pentru mureșeni. Voi susține și mă voi implica cu toate puterile în proiectele colegilor mei liberali”.

Întrebarea redacției pentru domnul prim-ministru Marcel Ciolacu:

De ce a anunțat demiterea din funcție doar a prefectului și subprefectului de Mureș, iar în cazul prefectului de Ilfov, care a știut despre atrocitățile din căminele din Voluntari și Afumați, fiind informat chiar de instituțiile statului, nu a luat aceeași măsură. Nici măcar nu a pomenit de prefectul de Ilfov.

Credem că domnul prim-ministru a uitat ce a declarat, că nu va ierta pe nimeni, indiferent ce funcție ocupă în instituțiile statului și din ce partid face parte. De ce nu își respectă cuvântul spus în public, în fața presei, pe faleza din Tulcea? Acolo unde s-a întâlnit și la o bere cu fostul premier Victor Ponta?

Să-l mai creadă românii când promite că le va mări salariile și pensiile și că nu va aplica noi impozite și taxe?

Lasă un comentariu