Sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a modifica Legea pensiilor speciale

Distribuie pe:

Săptămâna viitoare Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecțiile CCR, a anunțat prim-ministrul Marcel Ciolacu, liderul PSD.

“Îi solicit ministrului Justiției ca până atunci să formuleze amendamentele contestate de Curte cu privire la pensiile de serviciu ale magistraților. Este absolut necesar ca această lege să intre în vigoare cât mai rapid astfel încât România să poată accesa banii europeni din PNRR. Nu ne permitem să pierdem fonduri europene din cauza pensiilor speciale!”, a transmis Marcel Ciolacu, joi, într-o postare pe Facebook.

Curtea Constituțională a României a decis miercuri să retrimită în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, după ce unele articole au fost declarate neconstituționale.

Decizia a fost anunțată de președintele CCR, Marian Enache. El a afirmat că legea este constituțională în ansamblul său, dar există și aspecte de neconstituționalitate.

“Curtea, într-un cvorum de opt judecători, fiind absent motivat un judecător, a decis că Legea pensiilor de serviciu este constituțională în ansamblul său, dar Curtea a constatat neconstituționalitatea unor critici intrinseci privind unele dispoziții ale legii. (...) Ca efect al deciziei, legea se va întoarce în Parlament, pentru a fi pusă de acord cu decizia Curții, conform articolului 147, alineatul 2 din Constituție”, a declarat Enache. (AGERPRES)

Lasă un comentariu