Volodimir Zelenski - medalii pentru soldații maghiari din Transcarpatia

Distribuie pe:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat, miercuri, orașul regional Berehove (Beregszász, Ucraina, fostă parte a Ungariei) pentru a discuta probleme de securitate și sociale în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Administrației Regionale de Stat a Transcarpatiei, relatează Karpatalja.ma, citată de Hungary Today. Vizita de lucru de o zi nu a fost făcută publică în prealabil, iar presa nu a avut acces.

La Berehove, președintele s-a întâlnit cu membri ai comunității maghiare și cu soldați maghiari, cărora le-a mulțumit pentru serviciul adus patriei și, de asemenea, a mulțumit Transcarpatiei pentru primirea refugiaților din Ucraina.

Zelenski a subliniat că este prima dată când are loc o întâlnire, în acest format, cu reprezentanți ai comunității maghiare din Ucraina. La finalul întrevederii, a înmânat medalii militarilor Brigăzii 128 și Brigăzii 101 Apărare Teritorială.

În mesajul său de pe Telegram, președintele ucrainean a subliniat că “problema frontierei este de importanță strategică pentru Transcarpatia” și că “Transcarpatia va fi unul dintre motoarele creșterii economice și sociale”. S-a discutat despre proiectul de reabilitare a militarilor ucraineni, precum și despre dezvoltarea economică a regiunii, unde participanții au spus că există un potențial neexploatat.

În postarea sa pe Twitter, Zelensky a scris: “Toți suntem cetățeni ai Ucrainei, etnicii maghiari, etnicii ucraineni și toate celelalte comunități naționale ale noastre. Cu toții ne apărăm țara, cu toții ne ajutăm luptătorii, apărătorii - eroii noștri, cărora le mulțumesc”. (sursa și foto - hungarytoday.hu/zelensky-meets-representatives-of-the-hungarian-community-in-transcarpathia) (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu