Prin Casa de Comerț Unirea, Cerealele din România ajung în Egipt

Distribuie pe:

În luna iulie, România a fost cel mai mare exportator de grâu din Uniunea Europenă. A livrat pe piețe terțe 588.756 tone, cantitate ce reprezintă mai mult de un sfert din totalul exporturilor europene pe piețele terțe. Acest lucru se datorează și faptului că, până în 15 septembrie, sunt interzise importurile de cereale din Ucraina în România, Ungaria, Bulgaria, Polonia și Slovacia.

Pentru acest an, previziunile sunt bune. Conform analiștilor XTB, producția de grâu din acest an este estimată la 10 milioane de tone, cu 10% mai mult față de anul precedent.

Casa de Comerț Unirea va negocia direct cu Egiptul un preț mai bun pentru fermierii români pentru vânzarea cerealelor și achiziția de îngrășăminte chimice. Fermierul Alexander Degianski, consilierul ministrului Florin Barbu, a anunțat o schimbare majoră la nivelul structurii subordonate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), schimbare majoră ce vizează funcționarea și atribuțiile Casei de Comerț Unirea în relația cu producătorii agricoli. Astfel, Alexander Degianski a scris recent pe pagina sa de Facebook că “una dintre cele mai importante decizii pentru fermierii români a fost luată de Ministerul Agriculturii și va avea impact direct asupra prețului de vânzare a cerealelor, respectiv de achiziție a îngrășămintelor chimice. Avantajul evident este dat de certitudinea contractelor, eliminarea intermediarilor și obținerea de prețuri mult mai favorabile pentru fermieri. În această perioadă tulbure, în care fermierii cu greu își acoperă costurile de producție, această măsură se poate dovedi pârghia necesară revitalizării fermierilor”. Totodată, consilierul ministrului Agriculturii a îndemnat fermierii să creadă în ambiția domnului ministru Florin Barbu și a echipei de la minister că vor reda respectul și mândria fermierilor români.

Vasile Bota

Lasă un comentariu