Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a participat la ceremonia militară de predare-primire a comenzii Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale

Distribuie pe:

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la sediul Batalionului 51 Operații Speciale “Vulturii” din municipiul Târgu-Mureș.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba de Te-Deum, în deschiderea ceremoniei militare de predare-primire a comenzii și a drapelului de luptă al Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale. În continuare, Ierarhul Alba Iuliei a rostit o alocuțiune în care a subliniat faptul că, încă din vremuri străvechi, Biserica și Armata au constituit factori de echilibru ai vieții sociale, ambele instituții fiind caracterizate prin credința în Dumnezeu și iubirea de țară.

Evenimentul a fost organizat prin implicarea Garnizoanei Târgu-Mureș, sub atenta coordonare a domnului General-maior Dacian-Tiberiu Șerban, comandantul Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale. În debutul manifestării, după intonarea Imnului Național al României, a avut loc predarea-primirea comenzii și a drapelului de luptă al Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale. În continuare, au fost rostite alocuțiuni de către reprezentanții Garnizoanei, evenimentul continuând prin acordarea de plachete și însemne reprezentative. La final, după prezentarea onorului, a avut loc defilarea Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale, informează Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba-Iuliei.

Lasă un comentariu