Cea mai mare expoziție românească din ultimii 25 de ani, organizată la Roma

Distribuie pe:

Guvernul României a aprobat joi,10 august, Hotărârea de Guvern privind stabilirea unor măsuri pentru organizarea de către Muzeul Național de Istorie a României a expoziției “Dacia. Ultima frontieră a Romanității”, la Roma, în perioada octombrie 2023 - aprilie 2024, act normativ elaborat de Ministerul Culturii.

Expoziția reunește circa 700 de piese și eforturile a 46 de instituții muzeale din România, Republica Moldova și Italia, coordonate de Muzeul Național de Istorie a României și este dedicată civilizației geților și dacilor, a celei romane, precum și a primilor migratori în acest spațiu.

“Expoziția reprezintă o călătorie de peste 1.400 de ani, în timp și spațiu, prilejuită de piese de o valoare excepțională, lucrate din metale prețioase și comune, ceramică, sticlă, lemn, fildeș și os, inscripții și statui din colecția Muzeului Național de Istorie a României și colecțiile muzeelor partenere. Mai mult, vor fi expuse portrete ale dacilor, inscripții privind războaiele dacice și o serie de monede imperiale romane cu tematică dacică, prezentate publicului în premieră”, informează Ministerul Culturii.

Lasă un comentariu