45 de angajați ai Ambasadei Rusiei din Chișinău au părăsit R. Moldova

Distribuie pe:

Diplomații și angajații ambasadei Rusiei în Republica Moldova au decolat de pe aeroportul din Chișinău la bordul unui Tu-214 al detașamentului special de zbor “Rossia”, relatează luni agenția de presă rusă TASS.

“Au decolat 45 de angajați ai ambasadei, împreună cu membrii familiilor, adică aproximativ 70 de persoane. Totul a decurs normal. Partea moldoveană a oferit asistența cuvenită”, a precizat reprezentantul ambasadei într-un comentariu adresat agenției oficiale de presă ruse.

După cum a declarat anterior ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, Rusia ar fi folosit o abordare lipsită de respect față de Chișinău, ceea ce a dus la reducerea misiunii diplomatice ruse în țară. Potrivit acestuia, politica Federației Ruse față de Republica Moldova poate fi considerată ostilă, iar în ultima vreme, ea s-a înrăutățit mai mult. Popescu a subliniat că diplomații ruși au fost angajați în “spionaj și imixtiune în treburile interne” în această țară.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a calificat decizia autorităților moldovene drept acțiuni nejustificate și neprietenoase și a promis că Moscova va răspunde, amintește TASS.

Agerpres (sursa foto: ziarul de iasi)

Lasă un comentariu