Peste 2,2 milioane de persoane au tranzitat frontiera în minivacanța de Sfânta Maria

Distribuie pe:

Peste 2,2 milioane de persoane, români și străini, au efectuat formalitățile de ieșire și intrare prin punctele de trecere a frontierei în perioada minivacanței de Sfânta Maria (11-15 august), cele mai aglomerate fiind la granița cu Ungaria și Bulgaria, informează Poliția de Frontieră.

“Aproximativ 3.900 de polițiști de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfășurând misiuni de supraveghere și control. În perioada 11-15 august, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control aproximativ 2.275.000 de persoane, cetățeni români și străini, și peste 570.000 de mijloace de transport. În ceea ce privește tranzitul prin punctele de frontieră, s-a constatat faptul că numărul de persoane a crescut cu 24%, în timp ce numărul turismelor a crescut cu aproximativ 29% față de perioada similară din 2022”, a anunțat, într-o conferință de presă, Alexandra Găvan, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră.

Polițiștii de frontieră au constatat 362 de infracțiuni și contravenții, au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de peste 3 milioane de lei și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 262.000 de lei.

De asemenea, nu s-a permis intrarea în țară a 91 de cetățeni străini care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege și nu s-a permis ieșirea a 115 cetățeni români, din diferite motive legale. (Agerpres)

Lasă un comentariu