La Reghin, a treia ediție a proiectului “Întru Adormire lumea nu ai părăsit”

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în decursul postului Adormirii Maicii Domnului, în Parohia Ortodoxă Română “Buna Vestire” și “Sfânta Muceniță Filofteia” din Reghin, s-a desfășurat a treia ediție a Proiectului “Întru Adormire lumea nu ai părăsit”, sub supravegherea și îndrumarea preotului paroh Andrei Botoi și a doamnei preotese și profesoare Ileana Botoi.

Evlavia pe care copiii o au față de Maica Domnului a fost esența comuniunii atelierului de pictură pe sticlă, activitate în cadrul căreia tinerii au realizat icoana Maicii Domnului Oranta ca semn al iubirii pe care Maica Vieții o are față de toți oamenii. Abecedarul sufletesc al fiecăruia a fost îmbogățit odată ce copiii au descoperit câteva dintre icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului față de care românii au mare evlavie.

Talentul și dragostea față de valorile cultural-artistice ale neamului nostru creștinesc au fost regăsite în cadrul întâlnirilor dedicate repetițiilor muzicale. Acestea au avut drept scop pregătirea pentru slujbele săvârșite în acest post și pentru pricesnele interpretate în locașul de închinare, prin intermediul cărora tinerii au adus zâmbetul și mângâierea sufletului credincioșilor prezenți la programul liturgic din cadrul acestor două săptămâni.

În ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, tinerii parohiei au constituit strana care a cântat Prohodul Maicii Domnului alături de credincioși, urmând ca activitățile să fie încununate cu Sfânta Liturghie din ziua praznicului, slujbă în care copiii s-au împărtășit și au mulțumit Maicii Domnului pentru îndrumarea și ocrotirea pe care a avut-o față de noi în decursul acestor frumoase zile de vară.

Totodată, seară de seară, tinerii au fost prezenți și la slujba Paraclisului Maicii Domnului, oficiată pe parcursul întregii perioade a postului Adormirii Maicii Domnului. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru ajutorul oferit în realizarea acestui proiect!

Antonia Botoi

Lasă un comentariu