Îngerii lui Bogdan - Acest băiețel minunat, de 7 ani, are nevoie de ajutorul nostru

Distribuie pe:

Copiii merg acolo unde se întâmplă lucruri interesante, dar rămân acolo unde este dragoste. Haideți să îl ținem pe Bogdan lângă noi și să îi arătăm că are suficientă dragoste, cât să nu plece nicăieri. Acum are nevoie de noi și noi vom avea nevoie de calitățile lui extraordinare, când va fi om mare.

Spiritul uman este mai puternic decât orice i se poate întâmpla. și spiritul acesta uman este în fiecare dintre noi.

Despre Bogdan

Bogdan este un băiețel de 7 ani. Frumos și minunat, așa cum sunt toți copiii de vârsta lui. Părinții îi sunt alături din ziua în care au aflat că el urma să vină pe lume și au început să îi arate lumea. Până în ziua în care Bogdan a început să le arate celor de lângă el despre ce este viața cu adevărat.

Viața lui Bogdan este despre luptă, despre zbucium, despre zâmbet. și despre fericire. Pe care și-o dorește în fiecare secundă și pe care o egalizează cu un dram de sănătate. Într-o zi de început de iunie, chiar acum, în 2023, la numai câteva ore după ziua copilului, părinții aveau să afle că Bogdan are o formă extrem de rară și agresivă de cancer osos.

Sarcom EWING la femur, care reprezintă 1,5% din toate formele de cancer cunoscute.

Diagnosticul s-a confirmat după numeroase spitalizări în Cluj - Institutul Oncologic, București - Spitalul Victor Gomoiu, Viena - Spitalul Universitar. și au mai fost încă trei biopsii.

Tratamentul pentru această cumplită boală constă în numeroase ședințe de chimioterapie, pe parcursul a cinci luni, urmate de operația de rezecție a osului afectat și de implantarea unei proteze.

Bogdan a fost acceptat pentru operație și protezare la clinica din Viena AKH, însă costurile tratamentului depășesc 100.000 euro.

Spitalul General al orașului Viena, 25 mai 2023

Microscopie: elemente ale mușchilor striați și părți marcate de fibroză  de țesut conjunctiv cicatrizate încorporate focal de substanță osoasă reactivă, asemănătoare unei rețele, precum și inserare în formă de rețea de către formațiuni parțial modificate mecanic ale unei tumori maligne, constând din infiltrate conturate sub formă de plaje de celule dens compactate, cu variabilitate ușoară de formă și dimensiune și pleomorfism nuclear ușor, dominat de o fracțiune de celule cu margini citoplasmatice înguste, palide, abia delimitate și nuclei hipercromatici destul de mici, în mare parte rotunjiți. În infiltratul de celule tumorale pot fi identificate zone de necroză multifocale, largi, fără structură și, din nou și din nou, zone mici care conțin celule cu nuclee de dimensiuni medii cu o structură de cromatină cu granulație fină, slăbită.

La examenul imunohistochimic, celulele lezionale prezintă un model de reacție pozitiv specific pentru 12E7 și un model de reacție negativ pentru CK AE1/3, LCA și SOX10.

Diagnostic: Porțiuni dintr-un neoplasm malign cu celule mici, albastre, rotunde, comparabil în primul rând cu o tumoră din grupul “sarcoamelor nediferențiate cu celule rotunde mici”.

Se emite un addendum privind clasificarea imunohistochimică mai detaliată și analiza patologică moleculară.

Spitalul General al orașului Viena, 2 iunie 2023

La examenul immunohistochimic, celulele lezionale prezintă un model de reactie intens positiv pentru FLI-1, un model de reacție parțial pozitiv pentru NSE și un model de reacție negativ pentru Chromogranin A, Synaptophysin, c-Kit, S 100, Desmin și ERG. O precipitație slabă, nespecifică este prezentată pentru BCOR și DUX4.

Diagnostic: Model de expresie imunohistochimic în primul rând comparabil cu un sarcom Ewing.

Donații

Donații în conturile bancare deschise la Banca Transilvania, pe numele mamei lui Bogdan, Cristina Soțan:

RON: RO58BTRLRONCRT0V14143803

EUR: RO97BTRLEURCRT0V14143801

USD: RO40BTRLUSDCRT0V14143801

Swift: BTRLRO22

IBAN: RO07INGB0000999914168702

Titular cont: Cristina Sotan | Banca: INGB CENTRALA | Moneda: RON

Cod SWIFT/BIC: INGBROBU

IBAN: RO31 BREL 0005 5350 1632 0100

Titular cont: Cristina Sotan

Bt Pay

Titular cont: Cristina Sotan

Telefon: 0744/61.79.58.

Lasă un comentariu