Poșta Română: Concedierile colective vizează angajați din administrația centrală și nu personal operativ

Distribuie pe:

Reorganizarea Companiei Naționale Poșta Română (CNPR) nu este un proiect nou, iar salariații care au primit notificare de preaviz sunt exclusiv cei ale căror posturi nu se mai justifică în procesul de modernizare pe care îl traversează Poșta Română, printre aceștia regăsindu-se și așa numitele “pile” politice ori situațiile de conflict de interese. Aceste precizări ale Poștei Române vin ca urmare a articolelor difuzate în mass-media în ultima perioadă, legate de reorganizarea companiei Poștei Române.

“Reorganizarea Companiei nu este un proiect nou. Acesta a fost demarat în anul 2021, ca parte a procesului de modernizare a Poștei Române; majoritatea salariaților susține modernizarea Companiei și a fost alături de actuala echipă de management încă de la începutul acestui proces. Ca dovadă, din cei 200 de membri anunțați să participe la manifestarea din data de 21 august 2023, au participat aproximativ 40. În ultimii ani, numărul de membri de sindicat a scăzut semnificativ, iar procedura de concediere colectivă ce se finalizează în scurt timp va permite Companiei să realizeze obiectivele ce ni le-am propus, inclusiv marile proiecte de investiții, precum modernizarea oficiilor, a Hub-ului logistic, achiziționarea cutiilor poștale digitale, software-ului ERP și multe altele”, se menționează într-un comunicat al companiei remis luni Agerpres.

Concedierile colective afectează un număr de aproximativ 100 de salariați din administrația centrală și nu vizează personalul din structurile operaționale. Pentru cei 100 de angajați, managementul a pus la dispoziție peste 180 de posturi disponibile în rețeaua poștală, din care aceștia pot alege. Oferta cuprinde posturi precum factor poștal, curier poștal, manager unitate poștală, analist date, economist și altele.

Aproximativ 50 de angajați ai Poștei Române au participat la o acțiune de protest în fața companiei, ei fiind nemulțumiți că au primit notificări de concediere, a declarat pentru Agerpres Ionel Oțelea, președintele interimar al Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR). (Agerpres)

Lasă un comentariu