Crinul păcii, planta de interior cu puternice efecte spirituale

Distribuie pe:

Liniștea, puritatea și vindecarea sunt câteva semnificații asociate cu crinul păcii (spathiphyllum), o plantă de interior, cu frunze verzi și lucioase și cu flori albe sub formă de steag.

Potrivit jurnalul.ro, crinul păcii este preferat ca plantă de interior pentru că se întreține relativ ușor și pentru că elimină, în mare măsură, compușii periculoși din aer. În plus, are multe semnificații spirituale și simbolism religios, reprezentând speranța, vindecarea și pacea.

Seninătate - Crinii de pace reprezintă liniștea, iar natura lor blândă și capacitatea de a curăța aerul din jurul lor oferă un sentiment de seninătate și încredere.

Predare și acceptare - Deoarece florile lor seamănă cu un steag alb, crinii păcii sunt adesea asociați cu capitularea. Planta simbolizează acceptarea, chiar și în cele mai dificile momente. În viață vor apărea provocări, dar crinul păcii ne reamintește că ne putem preda problemele unei puteri superioare sau unei energii colective și să avem încredere că totul va fi bine.

Puritate și inocență - Albul este culoarea purității și inocenței în majoritatea religiilor. În Feng Shui, crinul păcii este de fapt folosit pentru a aduce puritate într-o cameră sau acasă. Chiar și atunci când nu înflorește, este o plantă purificatoare.

Vindecare și curățare - Crinul păcii curăță aerul din jurul său, iar acest lucru contribuie la un mediu sănătos care încurajează vindecarea, mulți crezând că ajută la echilibrarea energiilor și că aduce armonie în casă. Este adesea asociat cu o recuperare rapidă și o reducere a simptomelor cauzate de diferite tipuri de afecțiuni.

Speranță și reînnoire - Deoarece promite noi și noi înfloriri pe tot parcursul unui an, crinul păcii este menit să trezească speranță. Mulți consideră planta un simbol al reînnoirii, deoarece continuă să înflorească în toate anotimpurile, prezentând frunze și flori noi pe măsură ce crește.

Noroc și prosperitate - Oamenii văd crinul păcii ca pe un semn pozitiv, un simbol al norocului. Frunzele verzi luxuriante ale crinului păcii sunt asociate cu prosperitatea. Dăruirea acestei plante unei persoane dragi sau aducerea ei acasă poate atrage abundență și noroc.

Simbol al feminității - Tot din punct de vedere spiritual, crinul păcii servește frecvent ca simbol al feminității. El ne amintește de natura blândă, iubitoare, dar și rezistentă a femeilor. Produce flori superbe și demonstrează o durabilitate excepțională. Cu toate acestea, atunci când îi lipsește îngrijirea adecvată, crinul păcii își afișează cu ușurință frunzele ofilite, reflectând modul în care ne putem exprima vulnerabilitatea, dar menținându-ne în același timp puterea.

Ajută la recuperare - Datorită proprietăților vindecătoare și capacității de a curăța un spațiu de toxicitate, crinul de pace este perfect pentru cei care se recuperează după o boală sau după o intervenție chirurgicală. Planta promite speranță în momentele dificile și servește drept semn de noroc și avere.

Jertfă de pace - Oamenii nu sunt perfecți, cu toții putem să nu fim de acord cu alții și să spunem lucruri pe care apoi le regretăm, dar nu le mai putem lua înapoi. Însă, dăruind un crin al păcii, este un semnal puternic că ne pare rău și că pledăm pentru pace și împăcare.

Simbolizând reînnoirea și puritatea, crinul păcii este un cadou grozav și pentru o mamă însărcinată sau care a născut recent. De asemenea, crinii de pace sunt cadouri grozave de inaugurare a casei, întrucât curăță spațiul de negativitate și cultivă energia pozitivă. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: gardenfarm.ro)

Lasă un comentariu