Proiecte de modernizare a sistemelor informatice la Spitalul Clinic Județean Mureș și la Spitalul “Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni

Distribuie pe:

Consiliul Județean Mureș, întrunit ieri în ședință extraordinară, a aprobat două proiecte de investiții, finanțate prin PNRR, privind extinderea sistemelor informatice de la Spitalul Clinic Județean Mureș și Spitalul Municipal “Dr. Gheorghe Marinescu” - Târnăveni, unități medicale aflate în subordinea consiliului.

La Spitalul Clinic Județean Mureș este vorba despre o investiție de 5.803.739,12 lei, iar la Spitalul Municipal “Dr. Gheorghe Marinescu” - Târnăveni”, valoarea este de 2.938.705 lei.

Prin proiectele propuse se urmărește realizarea unor sisteme informatice flexibile, integrate, destinate monitorizării activităților clinice și non-clinice din cadrul spitalului, incluzând persoane, date, valori, relații inter-instituționale, tehnologii, standarde și legislație, scopul fiind acela de a colecta, prelucra, stoca, transmite și prezenta datele medicale din surse complementare, în vederea utilizării, analizei, interpretării și schimbului acestora între toți actorii autorizați din sistemul de sănătate și din afara lui, într-un format unitar și standardizat.

Prin cele două hotărâri aprobate astăzi s-a încuviințat încheierea de parteneriate între CJ Mureș și cele două unități spitalicești în scopul depunerii spre finanțare și implementării în comun a proiectele lor de investiții în sisteme informatice. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu