SUA cer Rusiei să-l elibereze “imediat” pe jurnalistul american Evan Gershkovich

Distribuie pe:

SUA au cerut Rusiei să-l elibereze “imediat” pe jurnalistul american Evan Gershkovich, a cărui detenție provizorie a fost prelungită, joi, cu trei luni de către un tribunal din Moscova, informează AFP.

“Acuzațiile împotriva lui Evan Gershkovich sunt lipsite de fundament. Încă o dată, cerem Rusiei să-l elibereze imediat pe Evan și să-l elibereze pe cetățeanul american arestat pe nedrept, Paul Whelan”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american.

Un tribunal din Moscova a prelungit, joi, cu trei luni detenția preventivă a jurnalistului american Evan Gershkovich, arestat la sfârșitul lunii martie, în Rusia, pentru “spionaj”, acuzație pe care el o neagă.

Gershkovich, un jurnalist de la Wall Street Journal, a fost arestat de serviciile de securitate ruse în timp ce relata de la Ekaterinburg, în Urali, pe 29 martie. De atunci, el a fost ținut închis în centrul de detenție Lefortovo din Moscova, care este folosit de Serviciul de Securitate al Rusiei (FSB) pentru a ține prizonierii într-o singurătate aproape totală.

În 2020, fostul pușcaș marin Paul Whelan a fost condamnat la 16 ani de închisoare, tot pentru spionaj.

Președintele american Joe Biden a cerut eliberarea ambilor, iar Kremlinul a recunoscut că au loc discuții cu Washingtonul despre un viitor schimb. (Agerpres)

Lasă un comentariu